Még mindig szökésben van a zálogházi rabló

Vágólapra másolva!
A rendőrök egész éjszaka keresték és jelenleg is keresik a géppisztolyos rablót, de a férfi még mindig szökésben van. A férfi egy társával együtt hétfőn kirabolt egy zálogházat. A társát a rendőrök meglőtték, ő kórházban van, a zsákmányt hiánytalanul megtalálták.
Vágólapra másolva!

Hétfőn reggel 9 óra után kiraboltak egy zálogházat Miskolcon. A rablók az őrt és a zálogház két munkatársát nem bántották, de a biztonsági őrt lefegyverezték, majd autójukkal elhajtottak a helyszínről. Később Lillafürednél egy árokba hajtott autójuk, ekkor tűzpárbaj robbant ki a rendőrök és a rablók között. Az egyik, azóta már elfogott rablót ekkor sebesítették meg. A meglőtt rablónak a tüdejét érte a lövés, jelenleg kórházban van, nagy műtéten esett keresztül, jelenleg még nincs kihallgatható állapotban.

Társa a Bükkbe menekült, őt azóta is keresi a rendőrség. A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán kedd reggel az [origo] -nak elmondták: egész éjjel keresték a rablót, de egyelőre nem találták meg. A rendőrök jelenleg is - minden lehetséges eszköz bevetésével - keresik a fegyveres rablót, és a keresést addig folytatják, amíg meg nem találják- mondta a A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa.

A menekülő rabló fegyverei egy részét és a teljes zsákmányt - mintegy 15-20 millió forintnyi aranyat és készpénzt - a meneküléshez használt kocsiban hagyta, de még mindig van nála fegyver. A helyi rendőri alakulatok mellett két helikopter és a határőrség emberei is részt vesznek a keresésben. Összesen több száz kutyás rendőr és határőr üldözi a géppisztolyos rablót.

A szökésben lévő férfi 30 év körüli, 180-185 cm magas, erős testalkatú, rövid hajú. Fehér pólót és világos farmernadrágot viselt. A férfi mellett keresnek még egy bordó Mercedes E290 TTD típusú HSG-136 rendszámú autót, aminek a kulcsa és papírjai a menekülő férfi elfogott társánál voltak. Félmillió forint jutalmat kaphat, aki a menekülő géppisztolyos rabló nyomára vezeti a rendőröket.

[origo]

Korábban:

Éjszaka is folytatódik a helikopteres hajsza