Halálra gázoltak egy férfit egy zalai gabonatárolóban

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Brutális baleset történt nyáron a Zala vármegyei Gősfán, amikor egy férfi egy traktorral tolatás közben halálra gázolta a munkatársát. A férfiak éppen a learatott gabonát rakodták be a tárolóba, amikor megtörtént a tragédia.
Vágólapra másolva!

Egy 48 éves gősfai férfi július 14-én a délutáni órákban, egy társával együtt egy helyi mezőgazdasági vállalkozás alkalmazottjaként, a közeli termőföldekről a cég Gősfán lévő gabonatárolójába rakodták be a learatott gabonát. Miután a traktorral betolatott a tárolóba és leürítette a szállítmányt,

kiszállt a járműből és megegyezett a munkatársával abban, hogy ha végeztek, akkor majd a másik férfi fogja összetolni a csarnokban leöntött gabonát.

A férfi ezután visszaült a traktorba, hogy kiálljon a csarnokból, a traktor mögött álló társa jelezte is neki, hogy indulhat. Hogy könnyebben ki tudjon állni, először hátramenetbe kapcsolt, arról azonban nem győződött meg, hogy a munkatársa nincs-e veszélyben a pótkocsi mögött. A

tolatás közben a pótkocsi meglökte a férfit, aki a földre esett, a feje pedig a pótkocsi mozgó kereke és a talaj közé szorult.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A baleset következtében a sértett a koponyáját, valamint a nyakcsigolyáit érő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A vádlottal szemben az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.