Férje utasítására késelte meg szomszédját egy nő Óbudán

Vágólapra másolva!
Egy nő és a férje összeveszett a szomszédjukkal az egyik óbudai házban, majd a nő a férje utasítására kihozott egy kést a lakásukból, amivel hátba szúrta a szomszédot.
Vágólapra másolva!

A 24 éves nő és a 26 éves férfi 2022 októberében költöztek albérlőként egy budapesti, III. kerületi ház alagsorában kialakított lakásba, ahol rövid időn belül össze is vesztek az egyik lakóval. 

2022. december 29-én napközben marihuánát szívtak a lakásban, és meghallották, hogy szomszédjuk másokkal beszélget az alagsorban, és hangosan szidja őket, A pár ekkor 

kirontott a lakásból, és számon kérte a szomszédot, miközben többször is megütötték, és azzal fenyegették, hogy megölik.

A szomszéd védekezni próbált, és vissza akart ütni nekik, azonban a házaspár túlerőben volt vele szemben. Az egyik szemtanú közbelépett, és beküldte a párt a lakásukba, ám ahogy elment, újra előjöttek, és összeverekedtek a szomszéddal. 

Közben a férfi 

felszólította feleségét, hogy hozzon egy kést. A nő így is tett, majd hátba szúrta vele a férfit, miközben a férjével verekedett. 

Ezután a pár elmenekült a társasházból, míg az életveszélyesen megsérült szomszédot magára hagyták a lépcsőházban. Csak annak köszönhetően nem halt meg, hogy a többi lakó mentőt hívott hozzá.

A főügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló 

nő ellen gyilkossági kísérlet, míg férje ellen felbujtás miatt emelt vádat, ami miatt börtönbüntetés kiszabását javasolta.

A fiatal párnak ezenkívül kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell.

Nem egyedi eset, hogy a szomszédok veszekedése tettlegességgé, sőt olykor életveszélyes testi sértéssé fajul. Egy idős férfi például Siófokon hasba szúrta szomszédját, majd autóval elmenekült. Egy fiatal, húszéves férfi szintén késsel támadt szomszédjára Kajdácson, míg egy orosz tinédzser azért szúrta meg szomszédját, mert az állítólag ellopott tőle egy tál krumplit. Nyáron pedig egy veszprémi férfi verekedett össze szomszédjával, ami addig fajult hogy kést rántott, és kétszer mellkason szúrta vele a férfit. Amikor unokaöccse a szomszéd védelme érdekében mepróbált közbelépni, a férfi őt is megszúrta, ami miatt a fiatal életveszélyesen megsérült. Tavaly decemberben az egyik újbudai lakásban szíven szúrtak egy férfit. 

Forrás: Ügyészség