Magyar Péter védett vasúti kocsiban utazott a vasárnapi tüntetésre, így reagált a MÁV

Vágólapra másolva!
Magyar Péter és pártja több európai parlamenti képviselőjelöltje vonaton utaztak vasárnap a debreceni tüntetésükre. Egy egész vasúti kocsit elfoglaltak, sőt azt lényegében le is zárták a baloldali politikust védő testőrök. A Magyar Nemzet megkereste a MÁV-ot is, hogy megkérdezzék, mennyire volt szabályos az utazás. A MÁV válasza a sajtóban megjelent információk és beszámolók fényében mindenképp érdekes.
Vágólapra másolva!

Mint arról lapunk is beszámolt, Magyar Péter és pártja több európai parlamenti képviselőjelöltje vonaton utaztak vasárnap a debreceni tüntetésükre. Miután saját feleségét lehallgatta, egy éven át azzal zsarolta, hogy a felvételt közzéteszi, majd márciusban közzé is tette, azaz, három gyermekének édesanyját kínozta, ez a figura éppen anyák napjára szervezett tüntetést. 

Egy egész vasúti kocsit elfoglaltak, sőt azt lényegében le is zárták a baloldali politikust védő testőrök. Mint ismert, ne féljetek, - ezt szokta kiabálni baloldali tüncikézésein. Ő maga azonban láthatóan félt. A vasúti kocsi elején és végén biztonsági emberek álltak, akik ellenőrizték az áthaladó utasokat és jegyeiket, és csak egyesével engedték át őket. 

A MÁV szabályzata egyértelműen fogalmaz arról, milyen módon van lehetőség arra, hogy nagyobb csoportok különkocsit béreljenek az utazásra.

Abban az esetben zárható le így helyiség, páholy vagy bármi más, ha erre valaki külön előzetes engedélyt kért és fizetett érte 

– tájékoztatta a Magyar Nemzetet egy név nélkül nyilatkozó biztonsági szakértő.

Magyar Péter vonattal utazott a debreceni tüntetésre.
Magyar Péter vonattal utazott a debreceni tüntetésre.
Fotó: 444

A MÁV szabályzata egyértelműen fogalmaz arról, milyen módon van lehetőség arra, hogy nagyobb csoportok különkocsit béreljenek az utazásra. Egyedi megrendelésre a vasút vállalja különkocsik forgalomba állítását a menetrend szerint közlekedő vonataiba besorozva, belföldi és nemzetközi viszonylatokban egyaránt.

Azonban ezt legalább 21 nappal a tervezett indulás előtt írásban kell megrendelni.

Ezután a vasút egyedi árajánlatot készít, melynek elfogadása esetén a megrendelővel szolgáltatási szerződést köt. A szerződés tartalmazza a közlekedés lebonyolításának részletes feltételeit, a szolgáltatás díját, valamint a fizetési és lemondási feltételeket. A megkötött szerződéssel a különvonat vagy különkocsi az úton kizárólag a megrendelőé lesz.

A Magyar Nemzet a következő kérdéseket küldte el a vasúttársasághoz:

  • A szabályoknak megfelelően történt Magyar Péter utazása? 
  • Érkezett megkeresés különkocsi lefoglalására legalább 21 nappal a vonat indulása előtt?  
  • A vonat elején lévő büfékocsihoz csak a Magyar Péter által lefoglalt kocsin keresztül lehetett eljutni. Hogyan biztosították az utasoknak az átjutást?  
  • Milyen alapon kérhették el az utasok jegyeit áthaladáskor a politikus testőrei?
  • Terveznek vizsgálatot indítani az ügyben?


A MÁV válasza a sajtóban megjelent információk és beszámolók fényében mindenképp érdekes. 

A megkeresésükben leírtakkal kapcsolatos esetről nincs tudomásunk, társaságunkhoz semmilyen jelzés, bejelentés vagy panasz nem érkezett az üggyel összefüggésben

– írták.