Egy testvérpár ellopott két 1,5 milliárdot érő vázát

Vágólapra másolva!
Egy testvérpár egy bűnbanda tagjaként lopott el egy múzeumrablás során egy középkori vázát, amely még a Ming-dinasztia korában készült. A testvérek az adósságukat akarták kifizetni és azt állítják, hogy egy ismeretlen, harmadik ember volt a rablás feje.
Vágólapra másolva!

Egy háromfős banda 2019 júniusában betörtek a genfi Fondation Baur múzeumba, ahonnan két 14. századi vázát és egy történelmi tálat loptak el.

A Ming-dinasztia idején készült vázák értéke 3,5 millió font, azaz több mint 1,5 milliárd forint.

A délkelet-londoni 45 éves Stewart Ahearne és a 35 éves testvére, Louis Ahearne hétfőn bíróság álltak a genfi Palais de Justice-ban. A férfiakat lopással, birtokháborítással és tulajdonkárosítással vádolják.

image

Stewart, akinek 5 gyereke van, elismerte, hogy részt vett a rablásban, azonban az állítja, hogy ő csak sofőr volt és a banda harmadik tagja tervelte ki az egészet. Testvére pedig azt mondta el, hogy az adósságuk kiegyenlítése miatt ment bele a rablásba.

Fondation Baur, ebből a svájci múzeumból loptak a tolvajok Forrás: wikimedia - Gfuerst - Guillaume Fürst - Www.Exifs.Ch

A banda tagjai akkor buktak le, amikor el akarták adni a műtárgyakat. A két testvért Svájcba szállították, ahol a Champ-Dollon börtönben tartják őket fogva, harmadik társukat azonban még mindig keresi a rendőrség.