A The Washington Times szerint Orbán és Trump szövetségére 2025-ben és azt követően is szüksége van a világnak

TRUMP, Donald; ORBÁN Viktor, TrumpOrbán, OrbánTrump
Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Noha a világ különböző szegletéből származnak, ez a két vezető feltűnő hasonlóságot mutat a kormányzáshoz való hozzáállásukban, politikáikban és nemzeteikre gyakorolt hatásában – írja a The Washington Times.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Donald Trump korábbi amerikai elnök találkozójáról cikkezik a sajtó a tengerentúlon is - írta a Magyar Nemzet.

A The Washington Times amerikai napilap azt írja: most már megerősítették a két politikus megbeszéléséről szóló híreket, Donald Trump és Orbán Viktor ezen a héten Floridában találkoznak.

Március 8-án tárgyal a kormányfő Donald Trump korábbi amerikai elnökkel.

Az amerikai lap úgy fogalmaz: 

Noha a világ különböző szegletéből származnak, ez a két vezető feltűnő hasonlóságot mutat a kormányzáshoz való hozzáállásukban, politikáikban és nemzeteikre gyakorolt hatásában. Számos konzervatív értékhez igazodnak, különösen olyan kérdésekben, mint a hagyományos családi értékek, a vallásszabadság, valamint a progresszív szociálpolitikával és a véget nem érő háborúk finanszírozása elleni küzdelem.

A cikk megjegyzi: politikai személyiségük középpontjában az az elkötelezettség áll, hogy országuk és polgáraik érdekeit helyezzék előtérbe. Trump és Orbán egyaránt kihasználta a hagyományos politikával szembeni széles körben elterjedt elégedetlenséget, és a köznép bajnokaként mutatkozott be a megrögzött elitekkel szemben, akik woke ideológiákat szorgalmaznak a politikában, a médiában, az oktatásban és még sok másban.

Mindketten politikai kívülállókat képviselnek, akik egy korrupt rendszer ellen harcolnak.

Trump „Amerika az első” szlogenje egyoldalú külpolitikai megközelítést foglal magába, amelyet protekcionista kereskedelmi intézkedések és a többoldalú megállapodásokkal szembeni szkepticizmus jellemeznek. Orbán Viktor eközben egy hasonló szlogent választott, amely a magyar kultúra és értékek megőrzését hangsúlyozza a külső fenyegetésekkel szemben, amilyenek a bevándorlás és a globalizáció.