Videón, ahogy sorra kilövik az oroszok az amerikai tankokat

abrams, rakéta
Vágólapra másolva!
Ukrajna kivonni kényszerül az Egyesült Államok által biztosított Abrams tankokat a frontvonalból az orosz dróncsapások miatt – jelentette az AP hírügynökségre hivatkozva a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Ukrajna egyelőre mellőzi az Egyesült Államok által szállított Abrams M1-es harckocsik használatát Oroszország ellen, mert az orosz drónok túlságosan megnehezítik, hogy azok észrevétlenül támadhassanak – mondta el két amerikai katonai tisztviselő az Associated Pressnek.

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint az Egyesült Államok még 2023 januárjában 31 Abramsot küldött Ukrajnának, azzal érvelve, hogy a darabonként körülbelül tízmillió dollárba kerülő tankok létfontosságúak lesznek az orosz vonalak áttöréséhez.

A front azonban azóta jelentősen megváltozott, az orosz megfigyelő drónok és a vadász-gyilkos drónok agresszív használata miatt. Ezek ugyanis jelentősen megnehezítették Ukrajnának a tankok védelmét, amikor az orosz drónok észlelik és levadásszák őket.

 

A 31 tankból öt már elveszett az orosz támadások miatt

– jelentették ukrán források. A nagyszámú orosz drón az ukrán fronton azt jelenti, hogy nincs olyan nyílt terület, amelyen csak úgy át lehetne hajtani anélkül, hogy félnünk kell az észleléstől – mondta egy magas rangú védelmi tiszt.

A tisztviselő névtelenül beszélt, hogy az Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport pénteki ülése előtt tájékoztatást adjon az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott fegyvertámogatásáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK