Buszmegállóban késeltek halálra egy idős nőt

rendőrautó, sziréna, illusztráció
Fotó: Origo - Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
A gyorsan érkező segítség sem tudta megmenteni annak a nőnek az életét, akit egy fiatal férfi támadott meg egy forgalmas út melletti londoni buszmegállóban.
Vágólapra másolva!

A London északnyugati részén lévő Burnt Oak Broadway egyik buszmegállójánál egy 22 éves férfi megtámadott egy 60 év körüli nőt csütörtök délelőtt. A férfi ki akarta rabolni a nőt, ekkor került elő egy kés, amivel olyan súlyosan megsebesítette az asszonyt, hogy kiérkező mentő és mentőhelikopter személyzete sem tudott rajta segíteni és a helyszínen halottá nyilvánították - írja a Bors. 

A rendőrök nem sokkal a tragédia után elfogták a 22 éves férfit, akit a gyilkossággal gyanúsítanak.

A nyomozás még korai szakaszában tart, és továbbra is azon dolgozunk, hogy kiderítsük, miért történt ez az incidens, beleértve azt is, hogy az elhunyt nő ismerte-e a gyilkosát. Egy családot megsemmisített ez a sokkoló támadás, és a gondolatban velük vagyunk ebben az elképzelhetetlenül nehéz időszakban

- nyilatkozta az ügy nyomozója Tony Bellis. 

A gyilkosságot több szemtanú is látta, akik a nevük elhallgatása mellett megerősítették, hogy a fiatal férfi többször megszúrta a nőt, az egyikük így emlékezett vissza: 

Egy férfi megtámadott egy nőt egy buszmegállóban. Többször megszúrta. A nő összeesett, a férfi pedig elszaladt, eközben két videót készítő szemtanú üldözte. A nő 20 perc múlva meghalt.

Angliában és főként Londonban nem ritka a késeléses támadás, legutóbb május 5-én késeltek halálra egy 38 éves férfit Londonban, a rendőrség pedig a tettes után hajtóvadászatot indított. A helyszínelés jelenleg is tart, és a rendőrség arra kérte a helyieket, hogy aki információval rendelkezik a késelést illetően hívja a rendőrséget.

Április 30-án egy férfi több embert megszúrt egy szamurájkarddal a London külvárosának számító Ilford egyik metrómegállójában. A szörnyű támadásban egy 13 éves gyerek meghalt, az elkövetőt - aki a kiérkező rendőrökre is rátámadt - pedig elfogták. 

Az év elején, január 9-én, pedig egy a 20-as éveiben járó férfi késelés miatt halt meg a délnyugat-londoni Strawberry Hill vasútállomáson, miután négy férfi rátámadt.