Elmarad a Telekom Veszprém riválisainak BL-csoportmeccse

THW Kiel - Telekom Veszprem Sports HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE Handball (team)
12 February 2020, Schleswig-Holstein, Kiel: Handball: Champions League, THW Kiel - Telekom Veszprem, group stage, group B, 13th matchday. Veszprems Petar Nenadic (l-r), Veszprems Vuko Borozan, keels Steffen Weinhold, keels Henrik Pekeler and keels Pavel Horak fight for the ball. Photo: Axel Heimken/dpa
Vágólapra másolva!
Elmarad a szerdára tervezett THW Kiel-Aalborg HB mérkőzés a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A német együttes kedden jelentette be, hogy a csapat hétfői edzésén az egyik játékos rosszullétre panaszkodott és köhögött, majd pozitív koronavírustesztet produkált, miként még egy tünetmentes társa is. Rajtuk kívül többen hiányoznak a keretből, valamint a szakmai stábból, akik otthonukban vannak elszigetelve.

Ennél fogva közölték, hogy az európai szövetséggel (EHF) egyeztetve lemondták a soron következő hazai BL-mérkőzésüket.

A Kiel kézicsapatánál ketten is koronavírusosak Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Axel Heimken

A BL-csoportjában nyolc meccsen hét pontot gyűjtött, legutóbbi négy találkozóján nyeretlen THW Kiel múlt szerdán a Telekom Veszprém vendégeként kapott ki 41-33-ra, majd szombaton házigazdaként a Ludwigshafent győzte le a bajnokságban 29-19-re. Utóbbi mérkőzéssel kapcsolatban kiemelték, az összecsapás előtti tesztelés minden játékos esetében negatív eredményt hozott. Az elhalasztott hétközi BL-meccs miatt a Kiel következő fellépése a TuSEM Essen elleni bajnoki találkozó lehet vasárnap.

A Kiel december 28-án ismét megmérkőzik a Veszprémmel az előző BL-idény májusról elhalasztott négyes döntőjének első játéknapján, Kölnben.

A mostani szezon csoportkörének tizedik fordulójában a Kielce-FC Porto és a Vardar Szkopje - Paris Saint-Germain meccseket sem tudják lejátszani ezen a héten.

Az október 1-ről elhalasztott MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje találkozót december 22-én 20.45-től pótolják.