Vágólapra másolva!
Mindössze 31 éves korában meghalt a norvég válogatott jégkorongozó, Alexander Reichenberg.

Reichenberg halálhírét a klubja, a norvég Lillehammer jelentette be vasárnap.

"Elképesztő szomorú belegondolni, hogy nem láthatjuk többé a széles mosolyát, az extra elhajlását és a lövéseit a lövéseit. Alexander fontos játékosa volt a csapatnak, pályafutása alatt végig példát mutatott a fiatal játékosoknak. Nyugodjon békében a 61-es mezszám. Örökké művészként fognak emlékezni rád” – búcsúzott klubja a támadótól.

A balszélsőként játszó Reichenberg Svédországban született, de a norvég válogattat képviselte a 2018-as phjongcshangi téli olimpián, ahol öt mérkőzésen egy gólt szerzett. Pályafutása során összesen két világbajnokságon lépett jégre, ezeken összesen 14 meccset játszott. 

Reichenberg a 2008/2009-es szezonban kezdte profi pályafutását a norvég Lillehammer IK-nél, majd két évvel később a rivális Storhamar Ishockey csapatához igazolt. Norvégia mellett Csehországban és Svédországban is játszott. Először a 2017/2018-as szezonban állt légiósnak, amikor a cseh Extraligába igazolt. A norvég sztár összesen 11 szezonon át játszott gyermekkori csapatában, a Lillehammerben. Halálának okát egyelőre nem közölték.