Szenzációs győzelmet aratott az U19-es fociválogatott a skótok elleni Eb-selejtezőn

A csapatkapitány Németh Dániel két ólt lőtt az első félidőben
Vágólapra másolva!
Szombat este az U19-es magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Izrael csapatát az Európa-bajnoki selejtező elitkörének második fordulójában.

A magyar csapatnak muszáj volt győznie, ugyanis az első mérkőzésén gólnélküli döntetlent játszott az izraeli csapat elleni, míg az előző selejtezőkörből legjobb harmadikként továbbjutó skótok nagy meglepetésre 2-1-re legyőzték az elitkörbe csoportelsőként kvalifikáló törököket.

A magyar csapat remekül futballozott, és a 31. percben megszerezte a vezetést. A csapatkapitány Németh Dániel kiugratása után Vancsa Zalán tört be a tizenhatoson belülre, ahol egy cselt követően elkaszált, így tizenegyest kapott a magyar válogatott. A labda mögé Németh állt oda, és a bal alsó sarokba helyezett a jobbra mozduló Jay Hogarth mellett. Öt perccel később újabb gólt lőtt a magyar válogatott. Vancsa ment el a bal szélen, középre játszott Némethnek, aki egy csellel két védőt is elküldött, majd öt méterről Hogarth lábai között a bal alsóba lőtt.

A csapatkapitány Németh Dániel két ólt lőtt az első félidőben Forrás: mlsz.hu

A második félidőben nem forgott veszélyben a magyar csapat győzelme, de a mieink a 74. percben nyugodhattak meg igazán, amikor egy újabb góllal eldőlt a találkozó. Megint csak Vancsa kapott labdát a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, ahol remek labdát tálalt Horváth Rajmund lábára, aki öt méterről visszahúzta a labdát a jobb alsóba.

A magyar csapat ezzel a győzelemmel pontszámban beérte az izraeli válogatottat, amely a csoport másik meccsén 3-1-re legyőzte a török csapatot. Tímár Krisztián együttese azonban a jobb gólkülönbségének köszönhetően a csoport élére állt, és egy lépéssel közelebb került az Eb-szereplés kiharcolásához.

U19-es Európa-bajnoki selejtező, elitkör, 2. forduló:
Magyarország–Skócia 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Németh D. (31. – 11-esből, 36.), Horváth R. (74.)