Vágólapra másolva!
Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója vasárnap este az Arsenal-Everton mérkőzésen fog részt venni, ezzel pedig elkerüli azt, hogy az idei szezonban is neki kelljen majd átadnia a bajnoki trófeát a Manchester Citynek, amelyet továbbra is azzal vádolnak, hogy 115 pontban megsértette a liga pénzügyi fair play-szabályzatát.

Vasárnap lesz a Premier League-éra során a tizedik alkalom, hogy a bajnoki cím a szezon utolsó napján dől el.

  • A listavezető Manchester Citynek a bajnoki címhez hazai pályán kell legyőznie a West Ham Unitedet, ezzel Pep Guardiola csapata sorozatban negyedszerre lenne bajnok, amire még nem volt példa a Premier League történetében.
  • A második Arsenal akkor lehet bajnok, ha legyőzi az Evertont az Emirates Stadionban, a Manchester City pedig nem tudja legyőzni a West Ham Unitedet.

Az esélyek a Manchester City mellett szólnak, így a Premier League-trófeát minden bizonnyal a manchesteri Etihad Stadionba szállítják majd. 

A díjátadón viszont nem fog részt venni Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója, helyette az elnök, Alison Brittain lesz ott a találkozón és a várható ünnepi ceremónián. 

Masters így elkerülheti azt a forgatókönyvet, hogy ismét neki kelljen átadnia a Manchester Citynek a trófeát, miközben azzal vádolják a klubot, hogy 115 pontban megsértette a liga pénzügyi fair play-szabályzatát. 

A Manchester City évek óta kijátssza a pénzügyi fair play szabályait
Fotó: AFP

Masters az előző szezonban az Etihadban volt, amikor a City megnyerte a bajnoki címet, a sportvezető viszont idén nem kér az ilyesfajta ünneplésből. Amikor erről kérdezték, Masters a következőket válaszolta: 

Nem kommentálhatjuk az ügyet, az időpontot már kitűzték, az ügy a közeljövőben megoldódik 

– mondta Masters, akit arról is kérdeztek, hogy mit szól hozzá, hogy ez lesz a City második bajnoki címe azok után, hogy tavaly 115 pontban vádolták meg őket, a helyzet pedig azóta sem tisztázódott,

Nem a futballhatóságok dolga, hogy megválogassák, hogy kit szeretnének a bajnokság győztesnek. A lényeg az, hogy az utolsó napig megvan a feszültség

 – tette hozzá a Premier League vezérigazgatója. 

A Manchester City meghallgatásának időpontja idén októberre vagy novemberre van kitűzve, a döntés pedig 2025 nyarára várható - ami még mindig több mint egy év múlva lesz.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30