Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi játéknapján két magyar válogatott focista, Sallói Dániel és Gazdag Dániel is gólt szerzett, ám egyikük sem örülhetett, mivel a Sporting Kansas City és a Philadelphia Union is hazai pályán kapott ki. Lionel Messi csapata, az Inter Miami kétgólos hátrányból fordítva győzte le a CF Montrealt 3-2-re, ám az argentin sztár ezúttal nem talált be.

Sallói és Gazdag is eredményes volt

A Sallói Dániel végig a pályán tudó Sporting Kansas City a 31. percben került hátrányba a Houston Dynamo ellen, majd a 61. percben érkezett Sallói Dániel egyenlítése. A magyar válogatott játékos - aki már lemondott az Eb-szereplésről

17 méterről lőtte ki a jobb alsót.

Ez azonban nem volt elég a pontszerzéshez, ugyanis a 78. percben Ibrahim eldöntötte a három pont sorsát, így győzött a vendég együttes.

Egy másik magyar válogatott játékosnak, Gazdag Dánielnek sem lehetett felhőtlen az öröme, mert 

bár a 66. percben büntetőből ismét eredményes tudott lenni - ez már a 7. gólja volt az idei szezonban - 

a csapat végül 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán az Orlando City ellen.

Gazdag Dániel, Philadelphia Union
Gazdag Dániel újabb gólt szerzett
Fotó: Philadelphia Union/X

A magyar válogatott focista ezúttal is végigjátszotta a találkozót. Gazdag értékesített büntetője ide kattintva tekitnhető meg. 

Mindkét magyar futballista az 51. találatát jegyezte az MLS-ben, és ezzel utolérte a bajnokság legeredményesebb magyar játékosát, Nikolics Nemanját az örökranglistán.

Lionel Messi nem talált be, de így is szárnyal az Inter Miami

A Lionel Messivel felálló Inter Miami számára sem kezdődött jól a Montreal elleni idegenbeli mérkőzés, a hazai csapat ugyanis a 32. percben már kétgólos előnyben volt. Ezt követően azonban beindult a listavezető, Rojas és Cremaschi mellett a korábbi Barca-sztár, Luis Suárez is betalált.

A most gól nélkül maradó Messi 10 találatnál jár már a szezonban, míg Luis Suárez 11 góljával holtversenyben áll az élen a belga Bentekével és a kolumbiai Arangóval. Szárnyal az Inter Miami is, a legutóbbi öt meccsét megnyerte és a Keleti Konferenciában az élen áll David Beckham csapata.

Érdekesség, hogy nemrégiben lépett érvénybe az új MLS-szabály, mely szerint ha valaki 15 másodpercnél tovább fekszik a földön, akkor az ápolást követően két percen keresztül nem mehet vissza. Lionel Messi a saját bőrén tapasztalta most ez meg a meccsen, majd a pálya széli kamerához fordulva mondta el véleményét.

Az ilyen típusú szabályokkal nem jó irányba haladunk!