Vágólapra másolva!
Kylian Mbappé nem szerepel a Paris Saint-Germainnek a francia labdarúgó-bajnokság utolsó, 34. fordulójára nevezett keretében.

Kylian Mbappé múlt vasárnap játszotta az utolsó meccsét a Paris Saint-Germain hazai közönsége előtt, a Parc des Princes-ben, a Toulouse elleni francia bajnokin. Mint kiderült, ez volt összességében is az utolsó bajnokija a PSG színeiben, ugyanis a bajnoki címüket már bebiztosító párizsiak vasárnap megnevezett, Metz elleni keretében nem szerepel a világbajnok focista. Bölöni László kiesés elől menekülő csapata vasárnap este hazai pályán fogadja a PSG-t, amelynél Luis Enrique 20 fős keretében Mbappé mellett többek között Ousmane Dembélé, Vitinha, Marquinhos, Fabian Ruiz és Gianluigi Donnarumma sem szerepel. Kylian Mbappé utolsó találkozója PSG-mezben így a Lyon elleni Francia Kupa-döntő lehet, amelyre jövő szombaton kerül sor.

Kylian Mbappé, PSG
Kylian Mbappé már nem lép pályára bajnokin a PSG színeiben
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

Kylian Mbappé a Francia Kupa döntőjében búcsúzhat el a PSG-től

A Paris Saint-Germain múlt kedden esett ki a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így biztossá vált, hogy Kylian Mbappé BL-győzelem nélkül távozik a PSG-től. A csatár ezt követően jelentette be hivatalosan, hogy a szezon végén elhagyja a Paris Saint-Germain együttesét. Mbappé legjobb eredménye európai szinten a 2020-as BL-döntő volt a csapattal, amelyet a Bayern München ellen elveszített. 

A világbajnok focista 2018 nyarán, 180 millió eurós átigazolási összegért cserébe érkezett Párizsba a Monaco együttesétől, az elmúlt 6 szezonban pedig a PSG-ben hat bajnoki címet, két Francia Ligakupát, három Francia Szuperkupát és három Francia Kupát nyert – utóbbi szám a Lyon elleni, május 25-ei finálé után négyre növekedhet. A PSG játékosaként 307 meccsen 256 gólt szerzett, és az elmúlt öt idényben egyaránt ő lett a Ligue 1 gólkirálya – minden bizonnyal a mostani szezonban a hatodik gólkirályi cím is meglesz.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30