Vágólapra másolva!
Óriási érdeklődés mellett zajlott a K&H Mozdulj! Az év tesitanára játék első, vármegyei fordulója. A pedagógusokra a nem egészen két hét alatt több mint 135 ezren voksoltak, bebizonyítva ezzel, hogy a testnevelő tanárokat igenis szeretik a gyerekek és a szülők. Ebben a cikkben megmutatjuk a megyei legnépszerűbb jelölteket, akik tovább jutottak az országos fordulóba, amely május 21-én indul. A játéknak azonban minden tesitanár a nyertese, hiszen sokuk számára óriási meglepetés volt a pozitív visszacsatolás, hogy diákjaik és azok szülei nevezték őket a viadalra. Így tehát mindenkinek gratulálunk, lássuk a továbbjutókat!

Bács-Kiskun vármegyében a 30 év alatti kategóriában Téglás Dávid kapta a legtöbb voksot. / A Kiskunfélegyházi tanárra 42% szavazott. A kisiskolák között bajai lett a nyertes: Kovács Gergő 49%-nyi voksot gyűjtött be. 

A nagysikolák kategóriájában Tompai Gábor Kalocsáról, meggyőző, 75%-os eredménnyel lett első.

Baranyában a nagyiskolák versenyét a pécsi Telek István nyerte, a voksok 41%-át zsebelve be. A 30 év alattiak között a kozármislenyi Sólyom László 74%-os eredménnyel végzett az élen. A kisiskolák viadalában Pfeiffer Bence Kétújfaluból 47%-nyi vokssal diadalmaskodott.

Békés vármenyében a fiatalok között Házi Márk Bálint lett a legnépszerűbb, a gyulai tanár eredménye: 42%. A kisiskola kategóriában Hegedűs Ferenc Békésről 51%-nyi vokssal győzött, míg a nagyiskolák között Tóth Olivér Mezőberényből 30%-kal végzett az élen.

School sports, év testianára,
A jó tesitanár nagy kincs minden iskolában
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Borsod-Abaúj- Zemplén megyében Buda Bence nyerte meg a 30 év alattiak vetélkedését, a ricsei pedagógus 42%-ot kapott. A kisiskola kategóriában Boczki Attila Sajószentpéterről 43%-kal lett első, míg Punyi Gyula / Sárospatakról 39%-al nyerte a nagyiskolák versenyét.

Budapesten 30 év alatt: a XI. kerületi Ács Máté 33%-kal lett a legnépszerűbb, Kanyó Viktor a XV. kerületből 80%-os eredménye magáért beszél. A nagyiskola kategóriában Hallgató Csaba az I. kerületből 37%-nyi szavazattal nyert.

Csongrád-Csanád vármegye szavazói a 30 év alatti kategóriában Balogh Nórát juttatták tovább. A mórahalmi tesitanár 44%-ot kapott. A kisiskola kategóriában Fekete István Hódmezővásárhelyről 47%-kal nyert, a nagyiskolák között Szegeden örülhetnek: Sepsik Lilla 58%-os eredménye magabiztos győzelmet ért.

Fejérben a fiatalok viadalát Kerkusa László Velencéről nyerte 52%-kal, a kisiskolák között a soponyai Pekács Jánosné 37%-os eredménnyel győzött, a nagyiskola kategóriában Rácz Katalin Székesfehérvárról szintén 37%-ot gyűjtött.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a 30 év alatti kategóriában Kalmár Martin Győrből 39%-nyi voksot gyűjtött be, ezzel nyert. A kisiskolák között a zsirai Szilágyi János 37%-kal húzta be a kategóriát, a nagyiskolai versenyben Molnár Csaba Csornáról 35%-kal lett első.

Hajdú-Bihar vármegyében Debrecenben találjuk a legnépszerűbb fiatal tesitanárt, Kiss Dániel 30%-kal lett első. 

A kisiskola kategóriában Vajas Vera Esztárból 42%-ot gyűjtött, a nagyiskolák között Sörésné Sajtos Mária Hajdúböszörményből 34%-kal nyerte a kategóriát.

Heves küzdelem zajlott Hevesben is, ahol a 30 év alattiak között Pétervásárán örülhetnek: Új-Nagy Csongor 45%-kal lett első. Uri József Besenyőtelekről nyerte a kisiskolák versenyét, nagyon szoros csatában, 23%-kos eredménnyel. A nagyiskolai tesitanárok közül Lisztik János nyert, a gyöngyösi pedagógus 57%-ot kapott.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében tarolt Tiszaföldvár, a 30 év alattiak nyertese Cseuz Alexandra (32%), és a kisiskolai győztes Tarkó Tímea ( 99%) szintén itt tanít. A változatosságról a nagyiskola kategória gondoskodott: az itteni legnépszerűbb tanár Dezséri Szabolcs Ernő ugyanis Szolnokon oktat. (33%)

Komárom-Esztergom vármegyében a fiatalok versenyét magabiztosan húzta be Múriné Patonai Dóra Tatabányáról 51%-os eredményével, a kisiskolai kategóriában Árva János Tatáról 98%-ot gyűjtött, míg a nagyiskolák között Kőhalmi Zsófia szoros csatában nyert, így ez a cím is Tatára kerül. (37%)

Nógrád vármegyében Kazár adja a legnépszerűbb fiatal tesitanárt, Varga Viktória 45%-al nyert. A kisiskolai viadalt Makkai Máté nyerte Nógrádról 44%-kal, míg a nagyiskolák között a bátonyterenyei Csákiné Szakács Krisztina 37%-kal lett első.

Pest vármegyében a 30 év alattiak között nem volt kérdés Nagy Enikő győzelme, a váci tanárnő 64%-ot kapott, 

a kisiskolák között Pándra kerül a képzeletbeli győzelmi trófea Bertókné Varga Éva 50%-os eredményének köszönhetően, a nagyiskolák között Etédi Zoltán Ceglédről 52%-kal nyert.

Somogyban a fiatalok versenyét országosan a legtöbb kapott szavazattal nyerte Czebei Ádám, Kaposvár kedvence 61%-os eredménnyel zárt. A kisiskolák kategóriában Magyar Márton István Somogyvárról 54%, a nagyiskolák között a kaposvári Horváth Dániel György 42%-kal nyert.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye hozta a legnagyobb csatákat. Itt valóban az utolsó pillanatokig nyílt volt a küzdelem, melynek végén a 30 év alattiak közül Tilinger Dániel diadalmaskodott Fábiánházáról 34%-os eredménnyel, a kisiskolák versenyét Szűcsné Kovács Anikó nyerte Dombrádról 29%-kal, míg a legnépszerűbb nagyiskolai tesitanár Síra Krisztina lett, a nyíregyházi tanárnő 45%-ot kapott.

School sports, év tesitanára
A mozgás megszerettetése a legfontosabb feladatuk
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Tolnában a fiatalok között Bíró Alida nyert, 52%-nyi vokssal, Cikóról. A kisiskolai kategóriában is egy hölgy diadalmaskodott: Müllerné Kozma Zsuzsanna Várdombon tanít. (95%) A harmadik kategóriában is női győzelem született: Paksról Fürediné Nickl Aranka 71%-ot kapott.

Vas vármegye kedvencei: a 30 év alatti kategóriában: Bátori Kristóf Körmendről 37%-os eredménnyel, a kisiskolák között Vágusz Arnold Jánosházáról 34%-nyi vokksal, míg a nagyiskolák mezőnyében Berta Attila Sárvárról 26%-nyi szavazattal nyert.

Veszprémben a fiatalok versenyét a sümegi Nádasi Péter nyerte, 65%-os szavazataránnyal. A kisiskolai viadalon Hajas Attila kapta a legtöbb voksot Várpalotáról, 46%-ot.

 A nagyiskolák vetélkedésében Király Zoltán János Ajkáról 43%-ot kapott, ezzel nyert.

Zala vármegyében Muraszemenye adja a legnépszerűbb 30 év alatti tesitanárt: Dudora Nikolett / 51%-kal nyert,a kisiskolák versenyét Tóth László nyerte Csapiból 32%-kal, míg Somogyi Zsuzsanna Zalaegerszegről a legnépszerűbb nagyiskolai tesitanár lett 30%-os eredménnyel.

A játék az országos fordulóval folytatódik május 21-től.

 Itt a kategóriák megyei győztesei egymás ellen küzdenek majd, és változás a szavazásban, hogy ebben a fordulóban már naponta egyszer lehet szavazni a kedvenc pedagógusokra. A szavazás június 10-én zárul.