Mi mindennel dobhatjuk fel otthon a házi kenyeret?

rozmaringos kenyér
Vágólapra másolva!
Otthon péksüteményeket készíteni egyrészt szórakoztató, másrészt viszont hamar megunhatjuk őket. Vegyük például a kenyér esetét. Könnyű elkészíteni, nem egy rakétatudomány, és szeretjük is, csakhogy egy idő után ugyanaz a recept nagyon lehangolóvá válik. Hiányzik belőle az új íz, a változatosság és a kaland. Ó, pedig hányféleképpen feldobhatjuk a házi kenyeret! Nem is hinné! Ezért gyűjtöttük össze a legfinomabb variációkat – édes és sós változatokat. Csak egy alapreceptre van szükség, a többi már a kreativitásunkon múlik.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre galéria nyílik!

variációk kenyérre
variációk kenyérre
olívás kenyér
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
olívás kenyér
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
olívás kenyér
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre
variációk kenyérre

Házi kenyér alaprecept

Ezt az alapreceptet bármikor kiegészíthetjük a galériában említett alapanyagokkal. Csak a képzeletünk szabhat határt a kenyérkészítésnek.

Hozzávalók:

  • 110 ml víz
  • 100 ml tej
  • 375 g liszt
  • 7 g száraz élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 30 ml olaj
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze a vizet és a tejet és melegítsük fel.
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a cukrot és az élesztőt.
Öntsük hozzá a vizes tejet és az olajat, keverjük össze a kezünkkel. Amint összeállt, kezdjük el gyúrni.
Adjuk hozzá a sót és gyúrjuk át megint a tésztát.
Formázzunk belőle hosszúkás kenyeret és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Szórjuk meg egy kis liszttel, és vágjuk be a tetejét három helyen.
Süssük 30-45 percig, amíg aranybarnára sül.