Lefagyasztja az ismert antivírus a számítógépeket

laptop notebook számítógép alvás fáradt fáradtság kialvatlan kialvatlanság iroda irodai munka frusztráció frusztrált
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Ezúttal az Avira termékeit használók egy részét érte csúnya meglepetés.
Vágólapra másolva!

Súlyos számítógépes gondokról érkeztek beszámolók a hétvégétől kezdődően, az Avira antivírusokat használók Windows 10 és Windows 11 rendszereken is teljes lefagyásról számoltak be a felhasználói fiókjukba való belépést követően.

A bejelentkezés után lefagynak az érintett számítógépek Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

Technikailag nem klasszikus lefagyásról van szó, az Avira termékei feltehetően a definíciós adatbázisuk hibás frissítése miatt 100 százalékos processzor- és memóriahasználatot okoznak, ami a végeredmény tekintetében egy teljesen használhatatlanná váló számítógéphez vezet. Egyes felhasználók a bejelentkezést követő másodpercekben képesek voltak elindítani a Feladatkezelő alkalmazást (CTRL+SHIFT+ESC) és kilőni a vírusirtó folyamatát, ez megoldotta a lefagyási gondot.

Aki nem lenne ilyen fürge, annak csökkentett üzemmódban kell elindítania a számítógépét, a szükséges instrukciók itt olvashatóak, majd az Avira eltávolítását követően elméletileg a megszokott módon be tud majd jelentkezni a fiókjába. Ezt követően megpróbálhatja az antivírus újratelepítését, egy frissebb verzió és újabb definíciós adatbázis települ majd, ezek remélhetően már nem okoznak gondot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!