Jöhet számítógépekre a Rockstar westernjátéka

red dead redemption rockstar videojáték
Grafikai remasterelést nem kapott a Red Dead Redemption új kiadása
Fotó: Rockstar Games
Vágólapra másolva!
Modern játékkonzolokra már tavaly nyáron befutott az új kiadása.
Vágólapra másolva!

Nagy izgalmat keltett tavaly nyáron a számítógépes játékosok körében a pletyka, hogy a Rockstar Games végre kiadhatja a platformjukra az első Red Dead Redemptiont, a nyílt világú westernjáték második része ezen a platformon is gigantikus rajongói táborra tett szert. Éppen ezért is keserű volt a csalódás, mikor a Rockstar ugyan bejelentette a klasszikusának újbóli kiadását, azonban csak PlayStation 4/5 és Nintendo Switch gépekre jelentette meg. A termék modern Xboxokon is játszható a visszafelé kompatibilitási funkción keresztül.

Most váratlan fejlemény történt az ügyben, a Rockstar Games frissítést adott ki a számítógépes játékindítójához, a forráskódjában pedig két teljesen új marketinges szöveg bukkant fel, szúrta ki egy hobbiból adatbányászattal foglalkozó gamer. „Kalandozz Nyugat-Amerika és Mexikó terebélyes területein a Red Dead Redemptionben, továbbá a zombi-horror Undead Nightmare kiegészítőjében, már PC-n is elérhetőek”, továbbá „Tapasztald meg az epikus western kalandokat, amelyek egy egész generációt határoztak meg”, áll a szövegekben.

A hivatalos forrásból származó promóciós szövegek nem nevezhetőek burkoltnak, ezek szerint a belátható jövőben végre számítógépekre is befuthat az eredetileg PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokra készült Red Dead Redemption. Az új közönség számára különösen izgalmas, hogy a számítógépekre évek óta elérhető Red Dead Redemption 2 nem az első rész folytatása, hanem annak az előzménye, így a PC-sek folytatást kaphatnak a szívükhöz közel álló játékszériához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!