Olcsó mobilokat dob piacra a Telekom

Vágólapra másolva!
Sokáig kapnak szoftveres támogatást a saját márkás készülékei.
Vágólapra másolva!

Újabb saját márkás termékekkel kíván a szokásosnál jobb ár-érték arányú mobilokat biztosítani az ügyfelei számára a Telekom, 2024. május 23-án megkezdi a T Phone 2 5G és a T Phone 2 Pro 5G modelljeinek forgalmazását, ilyen sorrendben 59 840 forint és 99 880 forint teljes árakon.

telekom t phone 2 pro 5g
Az optikai képstabilizációt is támogatja a T Phone 2 Pro 5G fő hátlapi kamerája
Fotó: Telekom

A hétköznapi mobilozási igények kielégítésére szánt mobilok Full HD+ felbontású és 120 Hz-es érintőkijelzőket kaptak, a meghajtásukról az általános célokra kompetens Qualcomm Snapdragon 6 Gen1 rendszerlapka gondoskodik. Az olcsóbbik modell 6 GB memóriát és 128 GB háttértárat kínál, míg a drágábbik testvére 8+256 GB konfigurációt mutat fel.

telekom t phone 2 pro 5g
Csepp helyett fúrt stílusú kamerasziget került a Pro modell kijelzőjébe, 16 MP-es a szenzor
Fotó: Telekom

A Telekom újdonságai Android 14-gyel kerülnek a vevőkhöz, és az ígéret szerint megkapják majd a rendszer következő két főverziót is. Androidos biztonsági frissítések öt éven át készülnek majd hozzájuk, az első három évben havonta, ezt követően pedig negyedévente futnak be rájuk.

A két új okostelefon közti főbb különbségek, hogy az olcsóbbik modell 6,6 hüvelykes kijelzőt kapott, nem támogatja a vezeték nélküli töltést, a hátlapján pedig három (50 MP fő szenzor + 2 MP makró + 2MP mélység) kamera található. A testvére 6,8 hüvelykes, a hátlapján pedig négy kamera (50 MP-es és optikai képstabilizációs fő kamera, 5 MP-es ultraszéles, 2 MP-es makró, továbbá 2 MP-es mélységérzékelő) kapott helyet.

telekom t phone 2 5g
Az olcsóbbik készülék 8 MP-es előlapi kamerát kapott, társához hasonlóan ujjlenyomat-olvasóval biztosítja a biometrikus hitelesítést
Fotó: Telekom

Mindkettő telefonba 5000 mAh-es akku került, de az olcsóbbik csak 15W, míg a drágábbik 25W vezetékes töltésre képes. Végül említésre méltó, hogy a Pro modell több sávon támogatja az 5G-s kommunikációt, WiFi5 + Bluetooth 5.1 helyett pedig már WiFi 6e + Bluetooth 5.2 kombinációt kínál. Végül nagy érdekesség, hogy a telefonok dupla SIM-esek, fizikai nanoSIM és eSIM konfigurációban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!