R. Kárpáti Péter visszavonult

Vágólapra másolva!
Vidéken a színháztól visszavonulva él évek óta R. Kárpáti Péter. A Bors felkeresésére mesélt a mindennapjairól, s arról, melyik terület foglalkoztatja most leginkább.
Vágólapra másolva!

R. Kárpáti Péter fiatal kora óta a színház és tévé világában tevékenykedett, színdarabot írt, rendezett, az elmúlt években azonban egy-egy szerepléstől eltekintve visszavonultan él. A Bors arról kérdezte, hogy telnek mostanában a napjai.

"A fesztivál-felkérések és a kertben való tevékenykedés volt a fő motiváció a nyáron! Kiélvezem az őrbottyáni miliő szépségét, nyugalmát. Néha meglátogatnak a gyerekek, beszélgetünk, fröccsözünk. Minden a maga útján halad" – fogalmazott a színész, aki az év elején ünnepelte születésnapját, hatvanéves lett. Elmondása szerint:

"Az évek dolga, hogy teljenek, nem tulajdonítok ennek jelentőséget. Belül egy harmincas pali vagyok. Optimista lelki habitust örököltem. Amihez nincs közöm, az nem ér el."

– fogalmazott nevetve a színész.

"De már tíz éve a saját főnököm vagyok" – mondta Péter, aki alapvetően visszavonult a színpadi, tévés szerepléstől, ám egy-egy felkérésre még igent mond.

"Az ismertségemet, kapcsolati tőkémet a színpadon, képernyőn túl is tudom kamatoztatni. Fesztiválok, nagyrendezvények, jótékonysági események szervezésében veszek részt. Kegyelmi állapot, amikor az ember azt teheti, amit szeret" - tette hozzá.

Pétert a könyvírás is foglalkoztatja. Néhány évvel ezelőtt halálközeli élményekkel foglalkozó könyveket adott ki.

"Sok kutatást végzek, gyűlik az anyag egy következő kiadáshoz ebben a különös témában" − fogalmazott Péter, aki orábban számos, klinikai halálból visszatért emberrel készített interjút, a szakterületet pedig azóta is kutatja szakemberek segítségével.