Európa legnagyobb víziparkja tovább bővül

Vágólapra másolva!
Szinte teljesen átalakul Európa legnagyobb víziparkja, a lengyelországi Suntago Water World. A terv ugyanis az, hogy közel 800 négyzetméteren a víziparkon belül egy teljesen új családbarát Krokodil-sziget jön létre.
Vágólapra másolva!

A Suntago Water World először 2020 februárjában nyitotta meg kapuit, és azóta is elkápráztatja a látogatókat hatalmas méreteivel, ugyanis e tekintetben legyőzte a németországi Tropical Islandset és a kontinens legnagyobb víziparkjává vált.

image

Miután a négy évvel ezelőtti megnyitásakor méretét tekintve ellopta az első helyet a németországi Tropical Islandtől, Suntago most újabb attrakcióval állt elő, a Krokodil-szigettel. A családbarát részleg egy nagy fejlesztési terv részeként alakul át, melynek során új „kabalafigurák”, Jay, Maggy és Otto a is megjelenik a négy új alzónában – a Hajóban, a Tengerparton, az Esőerdőben és a Romoknál – jelentette a Blooloop.

A tervekről készült képek azt sugallják, hogy ez egy akciódús terület lesz, ahol a gyerekek kúszhatnak és mászhatnak. A Park of Poland vezérigazgatója, Idan Greidinger  a Daily Starnak elmondta: 

Befoglaltunk egy 800 négyzetméteres helyet a víziparkunkon belül, amely most teljesen átalakul. Ez az új zóna az egész családé lesz.

A részleg megnyitásának hivatalos dátuma még nincs kitűzve, bár feltételezhetően már idén kipróbálhatják a Krokodil-szigetet az érdeklődők. Ha azonban még azelőtt meglátogatja valaki víziparkot, akkor sem veszít sokat, ugyanis még mindig rengeteg lehetőség közül választhatunk, ha vizes kikapcsolódásra vágyunk.

Európa legnagyobb fedett aquaparkja ugyanis 20 hektáron terül el, és napi 15 000 látogatót fogad. Élvezhetjük a három tematikus zónát és a 15 szaunát is. 

Több mint 740 valódi fával és rengeteg vízi csúszdával rendelkezik, sőt még Európa leghosszabb beltéri csúszdája is itt van, ami összesen 320 méter.

A Suntagóban 18 úszómedence és 35 csúszda található. Kisgyerekes családok számára pedig a Jamango és a vízi dzsungel részleg a legideálisabb.

A Relax Suntago pedig kizárólag 16 éven felülieknek szól, pezsgőfürdőkkel, termálmedencékkel, kénes medencékkel és sós medencékkel is rendelkezik.

A jegyek nagyjából 32 fontba (15 ezer forintba) kerülnek cserébe egész nap a vízipark összes zónájába beléphetünk.

A vízi park Wręczában, Mszczonów községben található, Varsótól 60 km-re – az A2-es autópálya és az S8-as gyorsforgalmi út között.