Maserati Quattroporte-ráncfelvarrás

Vágólapra másolva!
Eddig több mint 15 ezer példányban kelt el a Quattroporte, ezzel a kisszériás olasz sportkocsigyártó egyik legsikeresebb modelljének számít. Most mégis modellfrissítést hajtottak végre a négyajtóson, hogy fenntartsák iránta az érdeklődést.
Vágólapra másolva!

A Maserati Quattroporte kisebb ráncfelvarráson esett át, és megújulva várja a 2009-es modellévet. A mérnökök áttervezték a hűtőrácsot, amelyre függőleges, krómozott lécek kerültek, és újak a lökhárítók is. Az első lámpákba LED-es nappali fény került, de a hátsó lámpák is diódás megvilágítást kaptak, valamint átrajzolták a visszapillantó tükröket, hogy áramvonalasabbak legyenek. Ami a belteret illeti, átdolgozták a középkonzolt, új multimédia-rendszert építettek be, és újfajta bőrkárpitok is megjelentek.

Megjelent a kínálatban a Quattroporte S sportváltozat, amelybe a GranTurismo S-ből és az Alfa Romeo Competitione 8C-ből ismert 4,7 literes, V8-as építették be, de teljesítményét 440-ről 430 lóerőre fogták vissza. A motor erejét a hatfokozatú, ZF-től vásárolt automatikus váltó továbbítja a hátsó kerekek felé. Az alapmodell továbbra is a 400 lóerős, 4,2-es V8-as blokkal készül.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]