Visszahívták Ungár Klárát az ÁPV-felügyeletből

Vágólapra másolva!
Az SZDSZ elnöke július 15-i hatállyal kezdeményezi Ungár Klára ügyvivőnek az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. felügyelőbizottságából (fb) történő visszahívását, helyére a párt vezetője Dornbach Alajost, az országos tanács tagját, volt parlamenti képviselőt jelölte.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ ügyvivői testülete márciusban döntött úgy, hogy tagjai ne vállaljanak állami vállalatok igazgatótanácsában, felügyelőbizottságában szerepet, mondta Kuncze Gábor, a párt elnöke. Ennek volt köszönhető, hogy Ungár Klára lemondott a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. igazgatóságában betöltött funkciójáról - tette hozzá.

Kuncze Gábor elmondta: akkor Ungár Klára azt kérte, hogy az általa végzett vizsgálatokra tekintettel három hónapot várjanak a visszahívásával. Március 1-jéhez képest a július 15-i időpont négy és fél hónap, mondta Kuncze Gábor.

Ungár Klára március elején - amikor a pártelnök szóba hozta összeférhetetlenségét tisztségei között - először közölte, hogy nem áll fenn törvényi összeférhetetlenség, majd - miután lemondott az NA Rt.-ben vállalt igazgatósági tagságáról - jelezte, hogy az ÁPV Rt. fb-ben SZDSZ-es delegáltként ő vezeti a CD Hungary korábbi privatizációjának, illetve a Millenáris Park beruházásának vizsgálatát.

A napilap azon felvetésére, hogy Ungár Klára visszahívása összefüggésben lehet-e az SZDSZ-en belüli nézetkülönbségekkel, például Magyar Bálint ügyeinek megítélésével, a pártelnök úgy fogalmazott: maga az indok nevetséges.

Kuncze Gábor elmondta, hogy álláspontja továbbra is az, hogy a párt ügyvivője ne tölthessen be szerepet állami vállalatok igazgatótanácsában, illetve felügyelőbizottságában. A pártelnök cáfolta Ungár Klára azon felvetését, hogy lett volna arra példa, hogy ügyvivő ilyen gazdasági tisztséget töltsön be.