Érdeklődés hiányában megszűnt a nyugdíjértesítő

Vágólapra másolva!
A munkavállalók idén októberben már nem kapnak nyugdíjértesítőt, mely a befizetett nyugdíjjárulékkal kapcsolatos adataikról tájékoztatta őket az elmúlt két évben - közölte a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság.
Vágólapra másolva!

A járulékbevallásra vonatkozó adatok azonban máshol is hozzáférhetőek: a munkavállalók a munkáltatótól havonta kapott bérjegyzéken kívül a társadalombiztosítás területileg illetékes igazgatóságánál továbbra is tájékozódhatnak arról, mennyi a nyugdíjjárulék alapjául szolgáló keresetük - közölte az igazgatóság.

Novemberben kifizetik az 53. heti nyugdíjakat/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030813novemberben.html

A nyugdíjértesítő kiküldését 2003. január 1-jén hatályba lépő kormánydöntés alapján szüntették meg, mert nem érte el eredeti célját: a 3,7 millió munkaviszonyban álló személytől, akik tavaly értesítőt kaptak, nem érkezett érdemi visszajelzés. A költséges, évi mintegy 800 millió forintba kerülő levelezés nem volt gazdaságos, sem társadalmilag hasznos, a nyugdíjfolyósító szerv szerint.

Az értesítőt 2001-ben azért hozták létre, hogy minden munkavállaló teljes körű tájékoztatást kapjon arról, munkáltatója milyen jövedelem után vállal járulékfizetési kötelezettséget, vagyis értesüljön róla, valóban bejelentette-e munkáltatója, illetve azzal a keresettel és annyi időre, amiben megállapodtak.