Vágólapra másolva!
Idén a júliustól szeptember végéig tartó időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 952 ezer főt tett ki, a munkanélküliségi ráta pedig - hasonlóan az egy évvel korábbi értékhez - 5,7 százalék volt. A munkavállalási korú népesség 65,1 százaléka volt jelen a munkaerőpiacon a harmadik negyedévben - közölte honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Vágólapra másolva!
Állás-Karrier/uzletinegyed/allas-karrier/index.htmlLinkek a munkanélküliségrőlhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/ingatlan,_reklam,_allas/munkaero-_es_szemelykozvetites/munkaugy,_szemelyzeti_tanacsadas/munkanelkuliseg/index.html

A foglalkoztatottak száma a vizsgált három hónap átlagában 3 millió 952 ezer fő volt, ez 1,7 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakit. A munkanélküliek száma a második negyedévben 240 ezer volt, ez lényegében megegyezett az egy évvel korábbival. A munkanélküliség mértékét kifejező munkanélküliségi ráta 5,7 százalék.

A munkanélküliek 44,3 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást, a tartósan munkanélküliek aránya közel azonos az előző év azonos időszakival. A munkanélküliség átlagos időtartama 16,2 hónap, ami lényegében megegyezett az egy évvel korábban regisztrált értékkel.

KSHhttp://www.ksh.hu

A 15-24 éves fiatalok aránya az összes munkanélkülin belül 23,1 százalék, az e korcsoportba tartozók munkanélküliségi rátája 13,6 százalék, amely 0,6 százalékponttal alacsonyabb az előző év hasonló időszakában regisztráltnál - derül ki a KSH közleményéből.