Vágólapra másolva!
A munkanélküliségi ráta idén augusztus és október között 5,6 százalékos volt, 0,3 százalékponttal kisebb, mint egy évvel korábban. A foglalkoztatottak száma mintegy egy százalékkal 3 millió 973 ezer főre nőtt ebben az időszakban - közölte honlapján a Központi Statisztikai Hivatal.
Vágólapra másolva!

A munkanélküliségi ráta július és szeptember között 5,7 százalék volt, 0,2 százalékponttal alacsonyabb a tavaly ilyenkorinál.

A munkaerőpiacon augusztus és október között a munkavállalási korú népesség 65,3 százaléka volt jelen. A munkanélküliek száma ebben az időszakban 237 ezer volt, közel ugyanannyi, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta az EU-országokban az időszak középső hónapját jelentő szeptemberben átlagosan 7,9 százalék volt.

A munkanélküliek 44,9 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 16,3 hónap volt.

KSHhttp://www.ksh.hu

A 15-24 éves fiatalok aránya az összes munkanélkülin belül 22,5 százalékot tesz ki, e korcsoport munkanélküliségi rátája 13 százalék, 1 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Az EU-országokban az erre a korcsoportra vonatkozó munkanélküliségi ráta az időszak középső hónapját jelentő szeptemberben 15,8 százalék volt.