Kétmilliárd pályázható munkahelyteremtő beruházásokra

Vágólapra másolva!
Összesen kétmilliárd forintnyi, vissza nem térítendő támogatást nyújt a munkaügyi tárca Magyarországon bejegyzett vállalkozások még el nem kezdett építési, technológiai és ingatlanberuházásaikhoz. A támogatással csaknem 2 ezer új munkahely létesülhet.
Vágólapra másolva!

A pályázatokat a beruházás helye szerint illetékes munkaügyi központokhoz lehet benyújtani február 10-től március 10-ig - jelentette be Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter pénteken.

A pályázati kiíráshttp://www.fmm.gov.hu/?folderID=55&articleID=781&ctag=articlelist&iid=1

A beruházási támogatás mértéke nem munkanélküli személy alkalmazása esetén 0,8 millió forint, munkanélküli alkalmazásakor 1 millió forint munkahelyenként. A támogatási összeg 1,2 millió forint, ha hátrányos helyzetű térségben valósul meg a beruházás és egyúttal munkanélkülit vesznek fel. Egy-egy pályázó alapesetben legfeljebb 80 millió forint támogatásban részesülhet. Az összeg ennek duplája lehet, ha hátrányos helyzetű térségben, valamint gazdasági, foglalkoztatási szerkezetváltásban érintett régióban létesül a beruházás. A támogatás összegét a pályázó által kifizetett számlák alapján utólag térítik meg.

A benyújtott pályázatokról április 10-ig dönt a munkaügyi miniszter.