Hétfőn jelölik ki a Monetáris Tanács új tagjait

Vágólapra másolva!
Hétfőn Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelenti, hogy ki az a 4 személy, akiket  a Monetáris Tanácsba jelöl - mondta a távirati irodának pénteken Draskovics Tibor. A pénzügyminiszter bejelentette, hogy hazánk idén 3-3,5 milliárd eurónyi kötvényt bocsát ki.
Vágólapra másolva!

A miniszterelenök pénteken, illetve hétfőn egyezteti jelöltjeit a jegybank elnökével, és ezután hozza nyilvánosságra nevüket - mondta a pénzügyminszter.

Draskovics Tibor nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni, hogy Neményi Judit, és Bánfi Tamás már szerepel a listán, illetve elhárította a többi személyre vonatkozó találgatást is.

Draskovics Tibor elmondta, hogy idén 3-3,5 milliárd eurónyi kötvényt bocsát ki Magyarország. Csütörtökön egy 1,5 milliárd dolláros kötvénykibocsátási akcióra került sor. A kötvénykibocsátási összeget pénteken Magyarország már átváltotta euróra, mivel a kettős árfolyamkockázatot nem kívánta vállalni - jelentette ki a pénzügyminiszter.

40 milliárdnyi áfa-visszaigénylést kell ellenőrizni

Draskovics Tibor azt is elmondta, hogy még 40 milliárd forintnyi 2004-es általános forgalmi adó visszaigénylési kérelmet kell egyeztetni az európai uniós partnerszervezetekkel ahhoz, hogy a kifizetés jogosságáról meggyőződjön az APEH.

Több száz kisebb összegű áfa visszaigénylést már teljesítette az adóhatóság, de 40 milliárd forintnyi összegnél még meg kell várni az EU-s kontrollvizsgálatokat - mondta a pénzügyminiszter.

Draskovics Tibor szerint januárban már teljesülni fognak az áfa bevételi prognózisok, ami összefüggésben van a vártnál nagyobb karácsonyi forgalommal, és a szigorúbb ellenőrzéssel.