Megszüntetnék a kényszervállalkozásokat

Vágólapra másolva!
A kormány heteken belül olyan javaslatot dolgoz ki, amely véglegesen rendezi a kényszervállalkozások problémakörét. A tervek szerint a mostani moratórium ez év június 30-án véget ér - közölte Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A pénzügyminiszter közölte: a tárca ismeri az ügy kapcsán beadott képviselői módosító javaslatot, amely a kényszervállalkozások helyzetének rendezése érdekében egy évvel meghosszabbítaná a jelenlegi moratóriumot. A miniszter közölte: ezzel szemben, az ügy rendezésére alakult bizottság munkája alapján a kormány heteken belül véglegesen rendezni kívánja a színlelt vállalkozások, a kényszervállalkozások problémakörét.

Veres János elmondta: a pénzügyi tárca a moratórium meghosszabbítása helyett végleges megoldásra gondol, ennek részleteit két-három héten belül kidolgozzák, és a kormány, illetve a parlament elé terjesztik.

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága keddi ülésén a kormánypártok képviselői támogatták Pető Iván SZDSZ-es képviselő javaslatát, amely a színlelt vállalkozások szankcionálására vonatkozó moratóriumot egy évvel, azaz 2006. június 30-ig meghosszabbítaná.