Tátrai Miklós lehet a PM új államtitkára

Vágólapra másolva!
Veres János pénzügyminiszter Tátrai Miklóst, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkárát javasolja pénzügyi államtitkárnak - tájékoztatta közleményben a Pénzügyminisztérium pénteken az [origo]-t. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta Veres János javaslatát a Pénzügyminisztérium államtitkári posztjának betöltésére.
Vágólapra másolva!

A pénzügyminiszter az új államtitkárra tett javaslatáról pénteken tájékoztatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A pénzügyminiszter november elsejétől javasolta a miniszterelnöknek, hogy kezdeményezze a Köztársasági Elnöknél Tátrai Miklós pénzügyi államtitkárrá történő kinevezését .

A pénzügyi államtitkári poszt egy hete üresedett meg, amikor Katona Tamás benyújtotta lemondását, amelyet a miniszterelnök elfogadott.

Tátrai Miklós 1975-ben született Budapesten. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett diplomát, gazdaságpolitikai szakon.

Az államigazgatásban 2002 óta dolgozik. Rövid ideig, 2003-ban a Pénzügyminisztériumban is dolgozott államtitkársági titkárságvezetőként.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban 2003 óta a költségvetési ügyekért és az uniós támogatások felhasználásáért felelős helyettes államtitkár, illetve szakállamtitkár. Angolul és franciául beszél.