Tavaly a Nokia főnöke kereste a legtöbbet

Vágólapra másolva!
Jorma Ollila, a finn Nokia mobiltelefon gyár főnöke kereste a legtöbbet a tavalyi üzleti évben az ötven legnagyobb nem amerikai cég vezetői közül: Ollila 15,6 millió dollárt vihetett haza tavaly a Forbes Global gazdasági magazin jövedelmi ranglistája szerint.
Vágólapra másolva!

A második, harmadik és negyedik helyen a svájci UBS bank, a British Petrol és a brit Vodafone távközlési cég első emberei állnak. Az ötödik helyezett a Deutsche Bank elnöke, Josef Ackermann, 6,3 millió dollárral, a hatodik a francia L’Oréal kozmetikai cég főnöke.

Nincs magyar a térség leggazdagabbjai között/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030808nincs.html

A legnagyobb nem amerikai cégek vezetőinek fizetése mindazonáltal igen szerény amerikai társaikéhoz képest: Jeffrey Barbakow, az amerikai Tenet Healthcare élén tavaly 116 millió dollárt keresett a részvénynyereségekkel és egyéb bonuszokkal együtt. Az amerikai NVR lakásépítő cég főnöke, Dwight Schar 94 millió dollárt, Michael Dell, a Dell Computer első embere 82 millió dollárt kapott tavaly.

A magazin egy másik kimutatásában a legalább 500 millió dolláros forgalommal rendelkező cégek vezetőinek összes illetményét az Egyesült Államokban tavaly átlagosan 1,9 millió dollárra, Németországban 455 ezer dollárra, Svájcban pedig 405 ezer dollárra tette.