Járatokat töröltek az olasz légiirányítók sztrájkja miatt

Vágólapra másolva!
Számos járatot töröltek a légiirányítók, és a földi személyzet négyórás sztrájkja miatt Olaszországban. Az Alitalia olasz légitársaság 196 járat törlésére kényszerült, de több már társaság is hasonlóan súlyos veszteséget szenvedett.
Vágólapra másolva!

Számos járatot töröltek, továbbiakat pedig jelentős késéssel indítottak Olaszország szerte szombaton a légi irányítók és a földi személyzet négyórás sztrájkja miatt.

Csak az Alitalia olasz nemzeti légitársaság 196 járat törlésére kényszerült, ezek közül 116 nemzetközi viszonylatban közlekedett volna. A Lufthansa német légitársaság hat, olasz partnervállalata, az Air One pedig tizenhat járatot el sem indított. A külföldi légitársaságok jó részének sikerült a sztrájkon kívüli időszakra átütemezni olaszországi repülőjáratait, ám az olyan fapados légitársaságokat, mint például az ír Ryanairt, súlyosan érintette a munkabeszüntetés.

Az olasz légi irányítás (ENAV) dolgozói és a repterek földi személyzete szombaton déltől délután négy óráig tart munkabeszüntetést, így tiltakozva amiatt, hogy szerintük a munkaadó megsérti a munkaszervezésre vonatkozó, a kollektív szerződésben rögzített szabályokat. A légi irányítók sztrájkja elsősorban a római és milánói repülőtereket érinti.