London legdrágább negyedében, a Temze partján felhúzott olcsó fakunyhóban lakik az iráni bevándorló

Battersea River Thames Aerial View Cityscape Albert Bridge Suspension Bridge Albion Riverside Building Building Exterior Architecture Connection Modern UK Sunlight No People Outdoors Day Horizontal Bridge Light Water Flowing Water River Urban Scene Aerial
UK, London, Aerial view of Battersea buildings and River Thames (Photo by Paul Campbell / Image Source / Image Source via AFP)
Vágólapra másolva!
Iránból szárazó hajléktalan menedékkérő vert tanyát a Temze partján. Shahoo Amininek egyelőre esze ágában sincs elköltöznie a kb. 2,5x1,5 méteres alapterületű fakunyhóból. Amely mellesleg London egyik legelőkelőbb negyedében, Chelsea-ben van a Battersea-híd alatt, és alig kőhajításnyira van például Mick Jagger és Brian Adams háza. A londoni önkormányzat egyelőre tétlen, és nem vette fel a kapcsolatot az esetleges költözés ügyében Shahoo Aminivel.
Vágólapra másolva!

Az Iránból érkezett negyvenes férfi nem panaszkodik, a vele exkluzív anyagot készítő MailOnline-nak elmondta, hogy mindig is vízparton szeretett volna élni, s ezúttal tökéletes választásnak bizonyult a Temze, illetve a felette átívelő Battersea-híd tövében felhúzott fatákolmány, ezért nem fog elköltözni. Azt is elmondta, hogy rengeteg ételt és italt adnak neki a Chelsea Cheyne Walk közelében élő helyiek. A két szintes – felül alszik, alul a holmijai vannak – miniház nem látható a hídról és az útról, emiatt nem zavarja a környékbeli milliós házak lakót.

mondta az egyik a kutyáját sétáltató helyi. „Nem olyan, akinek a hálózsákja mellett kartondobozok hevernek."

A Chelsea Cheyne Walk évszázadok óta a hatalmasok, gazdagok és híresek kiváltságos rezervátuma, egy olyan negyed, ahol a házakért több tízmillió fontot fizetnek. Az iráni menedékkérő mindössze 300 fontért húzta fel a „házát" idén augusztusban.

– árulta el a MailOnline-nak Mr. Shahoo Amini.

Mellesleg ott van a környéken a Crosby Hall, a csodálatos, több mint 150 millió font értékű Tudor kastély, amelynek tulajdonosa dr. Christopher Moran ingatlanmágnás. III. Richárd király, Aragóniai Katalin, Thomas More és Sir Walter Raleigh is ott élt valaha.

Mr. Amini azt is elmondta, hogy korábban Victoriában lakott, de márciusában kilakoltatták lakbérhátraléka miatt, miután egy évvel korábban balesetet szenvedett, aminek következtében elveszítette emlékezőtehetségét és munkáját.

Shahoo nem kap segélyt, de nem is dolgozik, és a megtakarításaira támaszkodik. A hidak alatt és az utcákon aludt mielőtt megépítette az egyik legjobb kilátást nyújtó kunyhót Londonban. Ha jó az idő a szabadban vacsorázik és pihen, egy kihajtható kempingszékben üldögélve gyönyörködik a folyóra és az Albert-hídra nyíló kilátásban. Hetente egyszer zuhanyozik egy közeli edzőteremben, és a helyi buszpályaudvar WC-jét használja.

Amini az iráni Mariwan városában született, és 2013-ban menedékkérőként érkezett az Egyesült Királyságba. Keveset tud angolul, tolmács segítségével beszélt a MailOnline-nal. Azt mondta, nincs itt családja, és nem emlékszik korábbi iráni életére.

Mindenesetre Sadiq Khan londoni főpolgármester egyelőre érintetlenül hagyja a faházat, és egyelőre távoznia sem kell a hívatlan vendégnek. Ez persze kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy Shahoo talált-e olyan kiskaput, amely révén a főváros egyik legexkluzívabb helyére húzott fel egy fakunyhót.

- tette fel a kérdést néhány környéken lakó.

A Kensington és Chelsea körzet egyik tisztviselője szerint az az elsődleges feladatuk, hogy támogassák a hajléktalanokat, hogy hozzájussanak a segélyekhez, lakhatáshoz és egyéb támogató szolgáltatásokhoz, hogy alternatívát lássanak az utcán való élet helyett.