Több ezren jutottak munkához járulékkedvezménnyel

Vágólapra másolva!
Január és november között közel 14 ezer álláskereső jutott munkához a kis cégeknek nyújtott járulékkedvezménynek köszönhetően - tájékoztatta Lőrincz Leó a Foglalkoztatási Hivatal főosztályvezetője az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Az első félévben csaknem 8 ezer álláskeresőt alkalmazott 6 ezer vállalkozás, civil szervezet. Az alkalmazottak száma azóta 14 ezerre nőt. A lehetőséget kihasználó 10 850 cég döntő része (8 067) mikrovállalkozás volt, 2 112 kisvállalkozás. A közepes cégek közül 494 vette igénybe a kedvezményt, a non-profit szervezetek közül 177. A felvett álláskeresők létszáma is körülbelül ezt a sorrendet követi, a munkanélküliek döntő részét is a mikrovállalkozások és a kisvállalkozások alkalmazták.

Amit nem kell fizetni a kis cégeknek

A kedvezményt az év eleje óta vehetik igénybe a legfeljebb 250 dolgozót foglalkoztató cégek, civil szervezetek. Egy évig társadalombiztosítási, munkáltatói járulék, egészségügyi hozzájárulás megfizetése nélkül foglalkoztathatnak a felvételekor legalább három hónapja regisztrált álláskeresőt, ha legalább további egy évig a szokásos járulékokkal foglalkoztatják őket.