Benik a Társalgóban

Vágólapra másolva!
Új bajnoka van a honi ralinak, ifj. Tóth Jánost Benik Balázs taszította le trónjáról. Kérdezze a méltán népszerű sportág legjobbját október 30-án, csütörtökön 15.30-tól!
Vágólapra másolva!

Benik Balázsnak sikerült. Két éve harmadik lett Toyotával, tavaly második, már Forddal, idén pedig megverte a címvédőt, ifj. Tóth Jánost, mindenki Janikáját és Peugeot-ját.

Történt, hogy a nyitó salgón Jani 206-osa megadta magát, Benik Focusa bezzeg elvitte sofőrjét a célig, ráadásul a leggyorsabban a mezőnyből. Miskolcon ifj. Tóth nyert, Benikék nagyot estek. A Fehérvár-ralin a címvédő hibázott, Benik második lett. A Savaria-ralin aztán végre a pályá(ko)n dőlt el a meccs, és Benik verte Janit. Félidőben előny a fordosnál, a Peugeot-pilóta csak ötödik.

A második kör Veszprémben kezdődött, Jani győzött Benik előtt. Akárcsak a Budapest-, majd a Mecsek-ralin. És jött a záróra, Zemplénben Beniknek elég volt egy harmadik hely, már ha Jani diadalmaskodott volna. De a hatszoros bajnok kiesett, a trónkövetelő meg nyert, mindent.

Benik kiegyensúlyozottan és felettébb gyorsan autóversenyzett, megérdemelten hódította el az abszolút bajnoki címet. Közben a törökországi vb-futamon is brillírozott, Ausztráliában csak pár kilométer sikeredett.

Benik Balázs és Somogyi Pál (illetve Rácz Bence) gépe egy 2002-es fejlesztésű Ford Focus WRC, a magyar mezőny legjobbja, a gyári Märtin- vagy Duval-félétől persze fényévnyire.

S hogy mit hoz számukra a jövő? Milyen a győzelem íze? Most akkor még mindig a murva a kedvenc, vagy már az aszfaltot is megszerették? Ki a vb-példakép és miért? Ki a jobb: Benik vagy Jani? Melyik autó jobb: a Focus vagy a 206-os?

Kérdezzék Benik Balázst a Társalgóban, október 30-án, csütörtökön 15.30-tól!