MotoGP: jön a valenciai zárófutam

Vágólapra másolva!
Október 31-én, vasárnap tartják a gyorsasági motoros világbajnokság idei utolsó futamát. A Valenciai Nagydíjnak túl sok tétje nem lesz, hiszen már mindhárom kategóriában bajnokot avattak, ám ennek ellenére a szokásos telt ház várja a pilótákat.
Vágólapra másolva!

Az olasz Valentino Rossit a legutóbbi, ausztrál futamon már bajnokká avatták a királykategóriában, akárcsak a 250-esek között induló Daniel Pedrosát. A nyolcadlitereseknél még ennyire sem volt szoros a verseny, ott ugyanis Andrea Dovizioso már korábban megszerezte a vb trófeát. Ennek ellenére nem kell attól tartani, hogy kongani fog vasárnap a valenciai versenypálya, ugyanis a jegyek nagy része már elővételben elkelt, így várhatóan idén is több mint 100 ezer ember előtt mérkőzhetnek a GP bajnokai.

Forrás: EPA

Talmácsi Gábor, a legeredményesebb magyar pilóta eddig 36 pontot gyűjtött össze, ami tekintettel a motorja teljesítményére nagyszerű eredménynek mondható. Gábor jövő évi sorsa még kérdéses, ugyanis rengeteg jó ajánlatot kapott, így valószínű, hogy a 2005-ös szezonban már nem Malagutival fog versenyezni, sőt az sem elképzelhetetlen, hogy egy kategóriával feljebb lép, és a 250-esek között próbálja ki magát. A Team Hungary színeiben induló Tóth Imre 6 pontot szerzett eddig a 125-ös géposztályban.

A valenciai futamokat élőben is nyomon lehet majd követni az Eurosporton: a 125-ösök versenye 11.15-kor, a 250-eseké 12.30-kor, míg a MotorGP kategória viadala 14.00-kor kezdődik vasárnap.

Időközben elkészült a MotoGP 2005-ös versenynaptára is, amely szerint jövőre már nem 16, hanem 17 alkalommal rendeznek futamot, ráadásul új helyszínekkel is bővült a paletta.