Itthon is bemutatkozott az új Seat Leon

Vágólapra másolva!
Múlt héten debütált Magyarországon a második generációs Seat Leon, amely az Alteát és Toledót követően immár a harmadik modellje a Seat új terméksorozatának. Az eredmény egy elegánsan megformázott karosszéria, amely ügyesen ötvözi egy csábító kupé sportos vonalait egy ötajtós gépkocsi praktikumával.
Vágólapra másolva!

A martorelli Műszaki Központban született, Walter de Silva és csapata tervezte új Seat Leon karosszériája sportos eleganciát sugároz. A fényszórók kifejező formája és a motorháztető vonzó vonalai a hatalmas első hűtőráccsal együtt tökéletesen illeszkednek a jellegzetes kerékívekhez. A kupé jelleget a hátrafelé lejtő tetővonal határozza meg, ami a hátsó ajtó kilincseinek látszólagos hiányával még inkább dominál. Az autó dinamikus megjelenését tovább fokozza az oldaltükrök újszerű elhelyezkedése, amelyek ezúttal közvetlenül az ajtólemezhez csatlakoznak.

Az új Leont meghatározó dinamikus megjelenés és kompakt forma ellenére méretei - a kifutó modellhez képest - növekedtek: hossza 131 milliméterrel nyúlt, így most 4315 mm, szélessége 1768 mm, ami 26 mm-es növekedést jelent, magassága pedig 19-cel 1458 mm-re emelkedett. A tengelytáv is nagyobb lett 67 milliméterrel, immár 2,578 méter, s szélesebb lett az első és hátsó nyomtáv is, méretei 1533, illetve 1517 mm. A csomagtartó térfogata egy literrel bővült 341-re, azonban ennél jelentősebb változás, hogy formája hatékonyabb helykihasználást tesz lehetővé.
















Megérkezett az új Seat Leon/auto/ujdonsag/20050419megerkezett.htmlLeleplezték a Seat Leon utódát/auto/ujdonsag/20050301lelepleztek.html