Kémfotó a 320 lóerős Insigniáról

Vágólapra másolva!
Szériaközeli verziójának genfi debütálása előtt egy kémfotó látott napvilágot az európai Év Autójának választott Opel Insignia OPC verziójáról.
Vágólapra másolva!

Az autóról ez a feltehetően mobiltelefonos kamerával készített kép az első, amely napvilágra került. Az autó állítólag alig több mint nyolc perc alatt teljesített egy kört a nürburgringi Nordschleifén, ami egy ekkora méretű autótól kiemelkedően jó idő, már-már hihetetlen kategóriába tartozik, hiszen a legújabb M3-as BMW 8:05-ös időt futott ugyanitt. Elvileg az Opelek rengeteg lehetősége volt az autó kipróbálására, hiszen a Nordschleife szomszédságában helyezkedik el egy OPC központ.

Az egyetlen kémfotó alapján az látszik, hogy az OPC változat nagyon erősen hasonlít a korábban bemutatott GTC tanulmányhoz, hasonló nagy légbeömlőket kapott, hogy megfelelően hűthessék V6-os motorját. A vastag kerékívek alatt állítólag 20 colos felnik kaptak helyett, amelyekre 255/35-ös R20-as abroncsokat szerelnek.

A kocsiból várhatóan több változat is készül, köztük egy kombi verzióval is. A hírek szerint a márciusi Genfi Autószalonon még a gyártásba még nem kerülő OPC-t láthatja a közönség, a hivatalos bemutatkozásra a Frankfurti Autószalonig kell várni.