Hatfokozatú váltó a frissített Ford Mustanghoz

Vágólapra másolva!
Néhány előzetesen kiszivárgott adat után a hivatalos információk is befutottak a frissített Ford Mustangról.
Vágólapra másolva!

Végre modern V6-os motorral is elérhető lesz a 2011-es modellév tiszteletére modernizált Ford Mustang, amely mostanáig a meglehetősen szerény, 210 lóerőt tudó négyliteres egységgel volt kapható. Helyére a teljesen alumíniumból készülő, 3,7 literes Duratec V6-os lép, amelynek csúcsteljesítménye 305 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 380 Nm. Ez mindössze tíz lóerővel kevesebb, mint amennyit a Mustang GT 4,6 literes V8-asa ad le.

A Ford feleszmélését jelzi az is, hogy az új V6-oshoz hatfokozatú kézi vagy automata váltó kapcsolódik, miközben a 2010-es modellévű Mustanghoz csakis ötfokozatú egységek voltak elérhetőek. Természetesen további apró módosítások is történtek, új a kormányrásegítési rendszer, minimálisan átalakított front résszel, módosított padlólemezzel és egyéb apróságokkal optimalizálták az aerodinamikát, amely jótékony hatással volt a fogyasztásra: a hatfokozatú automata váltó esetében több mint húszszázalékos a javulás.

Újrahangolták a felfüggesztéseket és a gátlókat, újak a rugók, a futóműbe merevebb stabilizátor rúd is került. Nagyobbak lettek a féktárcsák, kicserélték a műszerfalat és elvégezték az ilyenkor szokásos simításokat a kabinban. 2010 augusztusától Performance Package néven izmosított Mustang is rendelhető lesz sportosabb felfüggesztésekkel, 19 colos felnikkel és sport móddal kiegészített ESP-vel.

Forrás: Ford