Bemutatkozott az új Porsche Cayenne

Vágólapra másolva!
Megjelentek a Porsche Cayenne második generációjának hivatalos fotói, a szabadidő-autó a Genfi Autószalonon mutatkozik be a publikumnak.
Vágólapra másolva!

Gyakorlatilag minden lényeges kiderült már a Porsche Cayenne következő generációjáról, közel leplezetlen kémfotókon is látható volt már a szabadidő-autó, a Genf előtti utolsó teendő a sajtóképek nyilvánosságra hozatala volt. Csütörtökre virradóra ezt is kipipálták a Porsche marketingesei, a svájci kiállításra így nem maradt meglepetés.

Ahogy ígérte a Porsche, az új Cayenne az alacsonyabbra húzott tetővonalnak köszönhetően jóval dinamikusabb lett elődjénél, kabinját pedig teljesen áttervezték. A műszerfal és középkonzol a Panamerára emlékeztet, bár a Cayenne-ben hosszabbnak tűnik a mélyen, az első ülések közé húzott egység.

Az alkatrészek egy részén is osztozik a Panamerával a Cayenne, melynek tengelytávja negyven milliméterrel nőtt, a teljes hosszúság pedig 48 milliméterrel lett nagyobb, pedig az első hírek még arról szóltak, hogy összemegy a modell. Továbbra is Pozsonyban, a Volkswagen Touareg és az Audi Q7 mellett készül majd a zuffenhauseni terepjáró, a végső összeszerelést Lipcsében végzik.

Forrás: Porsche

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

Három, az első generációból származó frissített benzinmotorral érkezik a Cayenne. 300 lóerős lesz a belépőmodell 3,6 literes V6-osa, 400 lóeróvel jön a 4,8 literes Cayenne S, turbóval pedig ugyanez a motor 500 lóerőt teljesít majd a Cayenne Turbóban. A 240 lóerős, V6-os dízelmotorhoz egyelőre nem nyúltak, legalábbis ami a teljesítményét illeti, mert átlagfogyasztása 9,3-ról 7,4 literre csökkent.

Forrás: Porsche

A hibrid verzióban az Auditól származó 333 lóerős, kompresszoros, háromliteres V6-os társa egy 47 lóerős, lítium-ion akkumulátorokkal táplált villanymotor. Együttesen 380 lóerő leadására képes a két motor, vagyis alig marad el a hibrid a Cayenne S teljesítményétől. Új, nyolcfokozatú automata váltót vettek a ZF-től, minden változatban alapfelszereltség a start-stop rendszer és a fékenergia-visszatáplálás.

Forrás: Porsche

Akár 23 százalékkal is takarékosabbak lehetnek az új modellek a kifutóknál, a hibrid átlagfogyasztását 8,2 literre ígéri a Porsche. Tíz százalékot faragott a súlyból a Porsche, a Cayenne S esetében 180 kilogramm a mínusz, amely különösen annak fényében nagy szó, hogy az alapfelszereltség 70 kilóval többet nyom, mint korábban. Új gyártástechnológiával készülnek az ajtók, önmagában ezzel harminc kilónál többet sikerült spórolni, emellett több elemet is alumíniumra cseréltek.

Dolgoztak a sokat kritizált hátsó lábtérrel is a mérnökök, a pad 160 milliméteres úton tologatható. 120 literrel, 670-re nő a csomagtartó mérete, döntögetéssel 1780 literes raktér alakítható ki. Május legvégén kezdődik az új Cayenne értékesítése.