Lebukott az új Ford Mustang

ford mustang
Vágólapra másolva!
LED-ekkel villog a hatodik generáció, még kétliteres turbómotorral is kapható lesz.
Vágólapra másolva!

A Mustang következő generációjának premierjét ugyan csak csütörtökön tartják, az Autoweekből szkennelt fotókon már most látható a hatodik generációs sportkocsi. Alaposan átalakul az autó eleje, teljesen új és az európai Fordokra emlékeztet a hűtőrács, a fényszórókat dögös LED-csíkokkal dobták fel.

Forrás: Autoweek

Hátul maradt a kétszer háromlámpás dizájn, a diffúzor vadonatúj. Az új Mustang lesz az első, amelyből jobbkormányos változat is készül majd, a korábbinál sokkal több piacon tervezi az autó forgalmazását a Ford. A részletes technikai információkért meg kell várni a csütörtöki leleplezést, de valószínű, hogy nemcsak V6-os és V8-as motorral, hanem a Ford kétliteres, négyhengeres EcoBoostjával is kapható lesz a Mustang.

Forrás: Autoweek

Noha az autó hű maradt a hagyományokhoz, a Ford tiszta lapról kezdte a tervezést. Vadonatúj a padlólemez, ahogy a független hátsó felfüggesztések is azok. Új anyagok használatával jelentősen sikerült csökkenteni az üres tömeget, korábbi hírek szerint az új Mustang 181 kilóval könnyebb az aktuális modellnél.

Forrás: Autoweek