Lelassítanák a német autópályákat

Vágólapra másolva!
Az ellenzékben lévő német szociáldemokraták (SPD) kötelező sebességkorlátozást vezetnének be a német autópályákon.
Vágólapra másolva!

Kampánytéma lett Németországban az Autobahn. Amellett, hogy a német autópálya-hálózat használata ingyenes, Európában kizárólag itt vannak olyan szakaszok, amelyeken mindenki annyival megy, amennyivel bír. A zöldeknél - környezetvédelmi és egyéb okokból - évek óta napirenden lévő téma, hogy kötelező sebességkorlátozást vezessenek be a teljes hálózaton, az újdonság most az, hogy az ellenzékben lévő, az Angela Merkel leváltása érdekében a zöldekkel koalícióra készülő szociáldemokraták (SPD) is bevezetnék a korlátozást.

Az SPD vezetője, Sigmar Gabriel a Svájcból ismerős 120 km/h-s limitet vezetné be az egész országban. Erre szerinte azért van szükség, mert kevesebb baleset történik a maximalizált sebességú útszakaszokon, vagyis a korlátozással életeket lehetne megmenteni.

A német autóklub (ADAC) ezzel szemben azt mondja, hogy felesleges a pánikkeltés, mert csak a súlyos és halálos közúti balesetek 11 százaléka történt az autópályákon tavaly. A balesetben elhunytak hatvan százaléka országúton veszítette életét, az ADAC szerint ezért inkább az ilyen utakon kellene körforgalmakat építeni a tragédiák számának csökkentése érdekében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!