Minden várakozásnál többet lehet fogni a kötelezőn

Vágólapra másolva!
Helyesnek bizonyultak azok az előrejelzések, melyeket a Biztosítás.hu internetes portál tett közzé a tarifák megjelenésének napján. Az első napok adatai alapján ugyanis már látszik, hogy idén novemberben 10-ből 9 autós találhat majd magának olcsóbb kötelezőt, és az átlagos díjmegtakarítás is rekordmagasságokba emelkedik.
Vágólapra másolva!

Az autósok által eddig megkötött szerződések adatai igazolták az alkuszok előzetes várakozásait. A Biztositas.hu-n az első napon kalkuláló mintegy 50 ezer autós átlagosan, mintegy 13 100 forint megtakarítási lehetőséggel találkozott, a biztosítót váltók spórolása meghaladta a 18 ezer forintot. Ezek az értékek jelentősen meghaladják a tavalyi 10 és 15 ezer forintos adatokat.

Szintén sokat elmond a váltók várható számáról, hogy a kampány első hétvégéjén váltók átlagdíja mindössze 25 780 forint volt, ami közel 20 százalékos csökkenés a tavalyi 31 000 forintos átlagdíjhoz képest.

Az alacsony átlagár miatt, idén novemberben, a díjukat ellenőrző autósok közel 90 százaléka talál majd magának kedvezőbb ajánlatot, ami egyértelműen a nagy biztosítók díjversenybe való beszállásának köszönhető. Az eddig megkötött szerződésekből kitűnik, hogy idén elsősorban az Uniqa, az Allianz, az Aegon és a Generali számíthat pozitív szaldójú kampányra, míg a többiek - az általuk adott jelentős árengedmények ellenére - sajnos veszteséget lesznek kénytelenek elkönyvelni. Közülük is kiemelkedik a Garancia és a Wabard, melyből az utóbbi, természetszerűen nem számíthat állománynövekedésre, hiszen a PSZÁF felfüggesztése miatt új szerződést nem köthet a kampányban.

A tavalyi 700 ezer váltós rekord idén minden bizonnyal megdől majd, amit a gépjármű felelősség biztosítási törvény jövő január elsejétől való életbe lépése is elősegíthet. A Biztosítás.hu szerint nehéz megmondani, hogy mikor áll majd meg a biztosítási díjak elmúlt években kialakult folyamatos zuhanása, de az már most látszik, hogy a termék díja lassan megközelíti a károk 100 százalékát.