A többet keresők inkább váltanak biztosítót

Vágólapra másolva!
A férfiak, a középkorúak, az érettségizettek, továbbá a havi 200 ezer forintnál többet keresők azok, akik idén leginkább tervezik, hogy másikra cserélik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítójukat a Gfk felmérése szerint.
Vágólapra másolva!

A kötelező biztosítás díjának összehasonlítását, illetve az ez alapján biztosítóváltást tervezők többsége a 30-49 éves korosztályba tartozó, érettségizett férfi, akinek a jövedelme meghaladja a 200 ezer forintot - közölte a kutatási eredményét a Gfk Hungária kedden.

Egy évvel ezelőtt az autósok negyede tervezte, hogy összehasonlítja a jelenlegi kgfb-díját a piacon lévő többi biztosítóéval. Idén ez az arány már 41 százalék.

A megkérdezett váltani szándékozók kétharmada az interneten keresi ki a számára legkedvezőbb biztosítót, míg egynegyedük az újságokban megjelent tarifatáblázatokból tájékozódik. (A lapok tarifapéldái is az internetes alkuszok honlapjai alapján készülnek.)

A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. eközben arra hívja fel közleményében a figyelmet, hogy a másfél százezer motorkerékpár kötelező biztosítását mostohán kezelik a biztosítók. Például az Aegon, a Generali, a Genertel és az Allianz 5-25 százalékos emelést hajtott végre.

Több biztosító viszont szegmensekre osztotta ezt az alpiacot is, és a kisebb kockázatú csoportoknál csökkentette a díjat. Ezt tette a TIR Biztosító Egyesület állományát átvett AIM Biztosító, a Groupama-Garancia és a K&H Biztosító is.