Újra lecsapott a PSZÁF az Unionra

Vágólapra másolva!
A hét elején kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási önrészkedvezményének visszavonására kötelezett Union Biztosító szerdán új kedvezményt hirdetett meg, azt azonban a PSZÁF rekord gyorsasággal jogszabálysértőnek minősítette. Így az új kedvezmény 24 órát sem élt meg.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerda délután arra kötelezte határozatában az Union Biztosítót, hogy a napokban visszavonni kötelezett önrészes kgfb-konstrukciója helyett meghirdetett kármentességi kedvezményt vegye ki a tarifájából - közölte a PSZÁF az MTI-vel.

Az Union Biztosító a magyar piacon először hirdetett meg önrészes kgfb-t a mostani kampányban. A kedvezmény 20 ezer, illetve 50 ezer forint önrész vállalása esetén akár 30 százalékos árcsökkenést is hozhatott volna a plusz kockázatot vállaló autósoknak. A PSZÁF új díjhirdetés keretében a kedvezményének visszavonására kötelezte a biztosítót.

Az Union tehát szerdán újból díjat hirdetett, és az eltörölt önrészkedvezményének helyére megpróbált egy kármentességi kedvezményt bevezetni. Ez azonban (ellentétben az autósok mindössze néhány százaléka által igénybe venni szándékozott önrészkedvezménnyel) már az autósok több mint felét érinthette volna.

A felügyelet az átalakítást versenysértőnek minősítette, és arra kötelezte a biztosítót, hogy a kármentességi kedvezményt is törölje a tarifájának feltételei közül.

Ekkora előnyre a kampány közben már nem lehet szert tenni. A díjszabás kampány közepette történő megváltoztatása, a többi biztosító ajánlatának ismeretében, már nem lehetséges - emlékeztet közleményében a Biztosítás.hu internetes alkusz.

Noha az önrészes konstrukcióért 5 millió forint bírságot szabott ki a PSZÁF, másodszorra nem bírságolt, mivel a biztosító együttműködött.

A Biztosítás.hu az [origo] szolgáltató partnere.