Krimiben tudós - Gosford Park kisjátékfilmnovella-pályázat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Augusztus végén kerül hazai mozikba Robert Altman új filmje, a Gosford Park. Az angliai kastélyban játszódó szövevényes krimitörténet Oscar-díjas forgatókönyve adta az ötletet a Krimiben tudós kisjátékfilmnovella-pályázat kiírásához.

A pályázat kiírói "magyar bűn" témakörben várnak krimi-sztorikat, mert úgy látják, hogy itthon kevesen foglalkoznak a műfajjal, jóllehet sokakat érdekel a téma. Kisjátékfilm-novellákat várnak, mert úgy gondolják, hogy egy jó történetből 10-15 perces filmet készíteni - a Felhőc Produkció segítségével -- nem esélytelen vállalkozás. Izgalmas, okos, megfejtős sztorikra számítanak, amelyek itt és most játszódnak Magyarországon.

A pályázat beadási határideje: 2002. szeptember 13., péntek, éjfél.

A pályázatokat a filmhu@axelero.hu címre várják.

A pályamű körülbelül. 5 oldal terjedelmű filmnovella legyen, amely egy maximum 15 perces bűnügyi kisjátékfilm irodalmi alapanyagául szolgálhat. Kikötések: a filmnovella a krimi zsánerében íródjon; az irodalmi szöveg filmre alkalmazható, szituációkra s nem belső történésekre épülő, cselekményközpontú sztorit írjon le, erős vizualitással.

A pályázat fődíja 100 000 forint és egy 20 000 Ft értékű Copy General szolgáltatási kupon, melynek odaítélésről a háromtagú zsűri: Legát Tibor újságíró (Magyar Narancs), Lovas Balázs szerkesztő, forgatókönyvíró (filmhu), és Meskó Zsolt, filmrendező, producer (Felhőc Produkció) dönt.

A beküldést követően az összes pályamunka hozzáférhetővé válik a www.magyar.film.hu weboldalon. A szervezők és az [origo] közösen felhívják a közönséget, hogy 2002 szeptember 16-20. között szavazzanak a legjobb pályaműre. Az online internetes közönségszavazás első helyezettje 50 000 forint pénzjutalomban részesül.

A további legértékesebb pályaművek beküldői a Gosford Park című film zenei CD-jét, valamint ajándékcsomagot (2 db 10 000 Ft értékű Copy General-kupon és 1 db Twinings ajándékcsomag) nyernek.

A végső eredményhirdetés a beérkezett pályaművek mennyiségétől függően szeptember végére várható.

A kiírók vállalják továbbá, hogy a legérdemesebb munkák treatmentté fejlesztésében szakmai segítséget nyújtanak, és a Felhőc gondozásában pályáztatják őket a Magyar Mozgókép Közalapítvány 4K kuratóriumánál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!