Újabb musicalt tervez a Miramax

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Catherine Zeta-Jones a Chicagóban

Harvey Weinstein producer és a Miramax filmstúdió nagy kockázatot vállalt a Chicago című musical filmváltozatának elkészítésével. A zenés műfajnak ez a klasszikus ága szinte megszűnt Hollywoodban, és senki sem tudhatta, van-e rá érdeklődés a mai nézők körében. Az eredmény azonban hatalmas siker - mely mind a szakma, mind a nézők részéről Weinstein döntését igazolta. A Chicago 13 jelöléssel az idei Oscar-gála legesélyesebb befutója, és anyagilag is visszahozta a befektetett tőkét.

Nem meglepő tehát, ha Weinstein szeretné megismételni a sikert. Legfrissebb kiszemeltje egy 1955-ben készült filmmusical, melyet szeretne átültetni mai környezetbe. A sztori középpontjában Nathan Detroit, a hírhedt New York-i szerencsejátékos áll, aki fogadást köt kártyajátékos barátjával, Sky Mastersonnal. A fogadás szerint Mastersonnak magába kell bolondítania az első nőt, akit meglát. Így lesz a két férfi áldozata Sarah Brown misszionáriusnő, akibe Sky végül valóban beleszeret. A történetet először 1955-ben filmesítették meg Marlon Brando, Frank Sinatra és Jean Simmons főszereplésével.

A Guys and Dolls modern feldolgozásához már el is kezdődött a szereplők válogatása. Az érdeklődés óriási, mivel a Moulin Rouge és a Chicago után a legtöbb hollywoodi színész szeretne bekerülni egy zenés produkcióba - azt állítva magáról, hogy a hangi adottságok és a tánctudás terén is felkészült a feladatra. Az akcióhősként számon tartott Vin Diesel is ezek között van, ráadásul a Guys and Dolls-remake tervét éppen ő vetette fel fél évvel ezelőtt a Miramax stúdiónak. Nicole Kidmannel szerette volna elkészíteni a filmet, most azonban úgy tűnik, a produkció nélküle készül el.

A Miramax honlapjahttp://www.miramax.com/

A forgatásig azonban még sok minden eldőlhet. Egyelőre a jogokért folyik a küzdelem, mivel a novella - melyre a musical épül - Damon Rumyon újságíró birtokában van. Weinsteinék szinte mindenre hajlandóak az ügy érdekében, amit az is jelez, hogy szinte mindenkit felkerestek, aminek az eredeti musicalhez köze volt.

A zeneszerző Frank Loesser özvegyét már sikerült rávenniük, hogy adja áldását a produkció létrejöttéhez; és az 50-es években készült filmváltozat producerének (Samuel B. Goldwynnak, az MGM filmstúdió alapítójának) jogörökös fiát is maguk mellé állították.

A produkció léterjöttét ezúttal is - akárcsak a Chicago esetében - Weinstein két tapasztalt kreatív (executive) producere, Craig Zadan és Neil Meron felügyelné, akik jól bevált stábjukkal dolgoznak majd. A Miramax reményei szerint a Guys and Dolls legalább akkorát kaszálhat a jegypénztáraknál, mint a több mint 100 millió dolláros bevételt és hatalmas kritikai sikert hozó Chicago.