Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Monster című filmben a 22 esztendős színésznő egy sorozatgyilkos leszbikus szeretőjét alakítja majd. Az olasz származású fiatal sztár a gyönyörű szőkeség, Charlize Theron oldalán tűnik majd fel - ruha nélkül - a vásznon.

A film alapja igaz történet, Aileen Wournosról, arról a prostituáltról szól, aki hét férfit csábított el, majd gyilkolt meg brutálisan a floridai utakon. A filmbeli meztelenkedéshez Christina csupán ennyit fűzött hozzá:

"Gyönyörű vagyok meztelenül. Az ügynököm is osztja ezt a véleményt, így hát rábeszélt erre a szerepre. Folyton azt hajtogatja, hogy gyönyörűek a melleim. Akkor meg miért is ne?"

A fiatal sztár rajongói biztosan óriási lelkesedéssel fogadják majd Christina fedetlen bájait. Nem ez az első film Ricci kisasszony filmográfiájából, melyben nőiességét hangsúlyozza az ifjú színésznő. A legelső ilyen jellegű alakítása Ang Lee Jégvihar című családi drámájában a 14 éves frusztrált kamasz Wendy szerepe volt.

A szerepre több Christina-korú fiatal sztárt felkértek, azonban az öntörvényű színésznő pont azért fogadt el a szerepet, amiért a többiek elutasították: a bájos kislány után végre egy szexuálisan motivált csábítót formálhatott meg. A sztori külön pikantériája, hogy a filmbeli szexuális játszadozásokban partnere A Gyűrűk Ura Frodója, Elijah Wood volt.

A filmet követően Ricci szinte kivétel nélkül hasonlóan erotikus szerepeket vállalt.A Nem ér a nemem című filmben Lolitaként bukkan fel a vásznon, a Buffalo 66-ban pedig kényszerházasságot vállaló koraérett fiatal lányként sokkolt.