Lakótársat keresünk - a banda

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Xavier: Romain Duris
A fiatal francia színészgeneráció egyik legfoglalkoztatottabb és legkedveltebb tagja. 1974-ben született Párizsban, első filmjét 1994-ben (tehát 20 évesen) forgatta Cédric Klapischsal, a Lakótársat keresünk rendezőjével. "Felfedezője" másodszorra 1999-ben adott neki szerepet: a Peut-etre című filmben Jean-Paul Belmondo fiát alakította. Az elmúlt 9 évben összesen 23 filmben szerepelt. Tavaly különösen nagy lehetőséget kapott: James Ivory kérte fel a legújabb, Le Divorce című filmje egyik szerepére, melyet Párizsban forgattak. Az alkotás főszerepeit Kate Hudson, Naomi Watts és Glenn Close alakítják, az USA-ban augusztusban mutatják be. Duris az életben sokkal extrémebb figura, mint amilyet a Lakótársat keresünk-ben játszik, a külsejét is konszolidálták Xavier szerepéért.

Soledad, Isabelle, Tobias és Xavier a díványon


Isabelle: Cécile De France
Belgiumban született, ahol már korán színpadra került (1986-tól játszott amatőr társulatokban). 17 évesen Párizsba utazott, hogy színészetet tanuljon, majd Lyonban tökéletesítette tudását. Színházi elfoglaltságaival párhuzamosan 2000-ben filmezni kezdett, azóta 13 alkotásban szerepelt (köztük rövidfilmekben). Főként Franciaországban dolgozik (egy francia tévésorozatban is feltűnt), de idén leforgathatta első amerikai filmjét: szerepet kapott a 80 nap alatt a Föld körül legújabb feldolgozásában, melyben Steve Coogan, Jackie Chan, John Cleese, Arnold Schwarzenegger, és Kathy Bates is játszik. A Lakótársat keresünk szerencsét hozott számára: abban az évben 3 filmben is szerepelt, Isabelle megformálásáért pedig két elismerést kapott: a legjobb fiatal tehetségnek járó César- és Lumiere-díjat.

Forrás: ORIGO
Xavier, Wendy és Lars

Wendy: Kelly Reilly
1981-ben született Londonban, és 1994-ben debütált színészként egy BBC által gyártott televíziósorozatban (a The Biz egy drámaiskolában játszódott, és a Hírnév című sikerfilm hangulatát idézte). 2000-ig különféle televíziós filmekben, tévéjátékokban, minisorozatokban szerepelt. Első komolyabb filmszerepét a Peaches című brit tinivígjátékban kapta, majd egy rövidfilm és egy kisebb szerep következett (a Last Orders című brit filmben Helen Mirren fiatalkori énjét alakította Michael Caine és Bob Hoskins partnereként). A Lakótársat keresünk óta a Dead Bodies című ír film főszerepe landolt nála, de több nagy színpadi szerepben is feltűnt. Többek között a Diploma előtt legújabb West End-előadásában is szerepelt Kathleen Turner lányaként.

Tobias: Barnaby Metschurat

Nézze meg a filmet az [origo] filmklubban!/szorakozas/filmklub/20030428nezoket.htmlA film hivatalos magyar nyelvű honlapjahttp://www.lakotarsatkeresunk.hu/Egy Cécile De France rajongói oldalhttp://cecile.defrance.online.fr/Cristina Brondo spanyol nyelvű weboldalahttp://perso.wanadoo.es/israelnava/web_brondo/

1974-ben született Berlinben, és bár a szülei ellenezték, ő korán a színészet felé vette az irányt. 1999-ben tűnt fel először a filmvásznon, majd több felejthető tévéfilm után 2001-ben hívta fel magára először a figyelmet a Julietta című film főszerepében. 2002-ben már két olyan német alkotásban is játszott, mely nagy népszerűségnek örvendett hazájában: a Solino, és az Anatómia című horrorfilm második részében. Ekkor készült a Lakótársat keresünk is, így ebben az évben nagy lendületet vett a pályája, és mára az egyik legtehetségesebb fiatal színészként emlegetik Németországban. A Lakótársat keresünk-ben ugyan még gondtalan diákot alakít, a valóságba azonban már felelősségteljes családapa. Filmbeli szerepéhez hasonlóan azonban maga is élt több hónapig Spanyolországban, és azóta is szoros szálak fűzik az országhoz.

Soledad: Cristina Brondo
1977-ben született Barcelonában. 14 éves korában kezdte a pályáját reklámfilmekben, majd hamarosan sokat foglalkoztatott színésznővé vált, aki elsősorban televíziós filmekben, minisorozatokban játszott. 1994 óta 24 különböző mozgóképes alkotásban vett részt. Szeret flamencót táncolni, és gyűlöli az igazságtalanságot.

A lakótársak közé tartozik még a Larsot alakító dán Christian Pagh, és az Alessandrót megformáló olasz Federico D'Anna. Ők gyakorlatilag ebben a filmben debütáltak a vásznon. A film legismertebb szereplője pedig Audrey Tautou, aki az Amélie csodálatos élete címszerepében az egész világot elbűvölte, ezúttal azonban csak Xavier barátnőjeként, egy epizódszerepben bukkan fel.