Az Amerikai Psycho sztárja lesz az új Batman

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Warner Brothers filmstúdió hosszas keresgélés után végre megtalálta az égisze alatt készülő új Batman-film címszereplőjét.

Christian Bale-nek (Amerikai Psycho, Kisasszonyok, Egy hölgy arcképe, A tűz birodalma) olyan vetélytársak ellenében sikerült meggyőznie Christopher Nolant, a várhatóan 2005-ben bemutatásra kerülő produkció rendezőjét, mint Jake Gyllenhaal, Joshua Jackson, Cillian Murphy és Eion Bailey.

"Véleményem szerint Christian maga a megtestesült Batman. Megvan a maga fény -és árnyoldala, méghozzá ugyanakkora arányban, mint a Denevérember esetében" - nyilatkozta a rendező.

Bale - aki az Amerikai Psychó-ban nyújtott alakításával vált igazán ismertté - a döntés révén olyan elődök nyomdokaiba lépett, mint Michael Keaton, Val Kilmer és George Clooney.

A Michael Keaton főszereplésével készült első epizód csak Amerikában több mint 250 millió dolláros hasznot hozott, a szintén az ő nevével jelzett Batman visszatér-ért ennél valamivel kevesebbet, ám így is több mint 160 milliót sikerült beseperniük a készítőknek, a Mindörökké Batman Val Kilmerrel 184, a George Clooney főszereplésével készült Batman és Robin pedig 107 millió dollárt hozott a konyhára.